21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBasescu a semnat numirea lui Winkler ca ministru al Comunicatiilor

Basescu a semnat numirea lui Winkler ca ministru al Comunicatiilor

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul privind numirea in functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lui Iuliu Winkler, informeaza Administratia Prezidentiala.

 

De asemenea, seful statului a semnat decretul privind revocarea din functia de membru al Guvernului a lui Zsolt Nagy, ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

 

Joia trecuta, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu i-a transmis presedintelui Traian Basescu propunerea privind nominalizarea lui Iuliu Winkler in functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, dupa ce UDMR l-a propus pe Winkler pentru aceasta functie.

 

Nominalizarea a intervenit pe fondul suspendarii din functie a lui Zsolt Nagy, care este urmarit penal.

 

Ca viitor ministru al Comunicatiilor, Iuliu Winkler isi propune stimularea in continuare a activitatii de export, mai ales pe sectorul IT, unde exista 9.000 de firme care exporta atat servicii, cat si produse.

 

Nagy Zsolt, cercetat, inital, pentru spionaj si tradare, a fost suspendat din functie la 11 iunie de presedintele Traian Basescu.

 
Suspendarea, aprobata de presedintele Basescu, a avut loc ca urmare a faptului ca Zsolt Nagy se afla in curs de urmarire penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub aspectul savarsirii infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă