8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportBasescu a semnat numirea lui Winkler ca ministru al Comunicatiilor

Basescu a semnat numirea lui Winkler ca ministru al Comunicatiilor

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul privind numirea in functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lui Iuliu Winkler, informeaza Administratia Prezidentiala.

 

De asemenea, seful statului a semnat decretul privind revocarea din functia de membru al Guvernului a lui Zsolt Nagy, ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

 

Joia trecuta, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu i-a transmis presedintelui Traian Basescu propunerea privind nominalizarea lui Iuliu Winkler in functia de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, dupa ce UDMR l-a propus pe Winkler pentru aceasta functie.

 

Nominalizarea a intervenit pe fondul suspendarii din functie a lui Zsolt Nagy, care este urmarit penal.

 

Ca viitor ministru al Comunicatiilor, Iuliu Winkler isi propune stimularea in continuare a activitatii de export, mai ales pe sectorul IT, unde exista 9.000 de firme care exporta atat servicii, cat si produse.

 

Nagy Zsolt, cercetat, inital, pentru spionaj si tradare, a fost suspendat din functie la 11 iunie de presedintele Traian Basescu.

 
Suspendarea, aprobata de presedintele Basescu, a avut loc ca urmare a faptului ca Zsolt Nagy se afla in curs de urmarire penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub aspectul savarsirii infractiunii de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...
Ultima oră
Pe aceeași temă