25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportBăsescu a semnat acreditarea noului ambasador în Danemarca, Viorel Ardeleanu

Băsescu a semnat acreditarea noului ambasador în Danemarca, Viorel Ardeleanu

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de acreditare a noului ambasador al României în Danemarca, Matei-Viorel Ardeleanu, informează Administraţia Prezidenţială, potrivit Mediafax.

Danemarca asigură, în primele şase luni ale acestui an, preşedinţia semestrială a UE, iar România nu mai avea ambasador la Copenhaga de la mijlocul anului trecut, când Victor Micula a fost rechemat de la post şi numit ambasador în Ungaria.

Ardeleanu a fost audiat pe 6 martie de comisiile de politică externă ale Parlamentului.

El a ocupat, anterior desemnării pentru acest post de ambassador, în funcţia de coordonator naţional al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, în Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, Ardeleanu este diplomat de carierã cu grad de ministru-consilier şi a deţinut, în trecut, şi funcţia de adjunct al Reprezentanţei Permanente a României la UE.

Totodată, preşedintele Băsescu a semnat miercuri şi decretul pentru acreditarea în postul de ambasador al României în Tunisia a lui Nicolae Năstase.

Acesta a lucrat la cabinetul fostului ministru de Externe, Teodor Baconschi, având grad de secretar II şi, din 2011, secretar I, potrivit CV-ului său. Este angajat în MAE din 2001, iar în perioada august 2006 – februarie 2010 a fost prim-colaborator la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă