10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportBaconschi, viitorul ambasador la Paris

Baconschi, viitorul ambasador la Paris

Comisiile de politica externa din Camera Deputatilor si Senat au avizat favorabil, astazi, in unanimitate, candidatura actualului consilier prezidential Teodor Baconschi pentru postul de ambasador al Romaniei in Franta.

Presedintele comisiei de externe din Senat, liderul PSD Mircea Geoana, a afirmat – pentru Realitatea TV – ca audierea lui Baconschi a fost una dintre cele mai reusite, aceasta apreciere fiind exprimata si prin unanimitatea voturilor exprimata pentru candidatura consilierului prezidential.

 

"Trebuie sa profitam de ambitia politica pe care noul presedinte francez o va imprima intregii Europe, relansand procesul constitutional in directia unui tratat simplificat, reforma institutiilor, pentru ca, evident, Europa in 27 de membri nu mai poate functiona pe unanimitate. Sarkozy propune aceasta majoritate super calificata, cum o numeste el", a spus Baconschi la finalul audierii.

 

Cele doua comisii au avizat favorabil si candidaturile ambasadorilor romani pentru Elvetia, Muntenegru si Argentina. Astfel, Ion Valcu a fost avizat pentru ambasada Romaniei in Argentina, Mihail Florovici pentru ambasada Romaniei in Muntenegru si Ionel Nicu Sava pentru Elvetia.

Romania nu are ambasadori inca la Londra, Washington si, de curand, nici la Roma. Neintelegerile dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu au determinat respingerea lui Traian Ungureanu, propus de Basescu pentru Londra, si a lui Sever Voinescu, pentru Washington.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...
Ultima oră
Pe aceeași temă