15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBaconschi despre Wikileaks: Nu practic sportul bârfelor făcute la ambasadă

Baconschi despre Wikileaks: Nu practic sportul bârfelor făcute la ambasadă

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că nu se aşteaptă să îşi găsească opinii exprimate în vreo notă Wikileaks, pentru că nu este “un expert al bârfelor făcute la ambasadă sau în altă parte”.

“Nu sunt un expert al bârfelor făcute la ambasadă sau în altă parte. N-am practicat acest sport”, a spus Baconschi, întrebat dacă se aşteaptă ca în vreuna din notele atribuite Wikileaks să regăsească diverse opinii pe care le-a exprimat în întâlniri, conform Mediafax.

El a mai spus, referitor la notele WikiLeaks că, “dincolo de savoarea unor anecdote”, ele confirmă în mare măsură analizele politice ale preşedintelui Traian Băsescu.

“Am văzut că piaţa media a fost inundată de comentarii. Dincolo de savoarea unor anecdote, este necesar să vedem în această literatură o analiză corectă a situaţiei României post-comuniste, cum se aşează taberele geopolitic vorbind, cine e cine şi cred că asta confirmă în mare măsură analizele politice ale preşedintelui Traian Băsescu”, a spus Baconschi.

Întrebat apoi dacă se regăseşte în caracterizarea făcută în telegrama publicată de Hotnews referitoare la persoana sa, Baconschi a răspuns afirmativ. “Mă regăsesc şi asta e o dovadă a obiectivităţii acestor evaluări”, a spus el.

Baconschi a explicat că nu vorbeşte săptămânal cu ambasadorul SUA. “Diverşi diplomaţi din ambasadă se întâlnesc la un nivel sau altul la MAE. Eu am doar convenţia unei întâlniri trimestriale la un mic dejun de lucru cu ambasadorul”, a spus Baconschi.

“În general empatic cu chestiunile importante pentru Ambasada SUA, Baconschi s-a arătat un mare apărător al Bisericii Ortodoxe Române şi nepăsător la plângerile minorităţilor religioase din ţară”, se arată într-o cablogramă a Ambasadei SUA la Bucureşti atribuită Wikileaks şi a cărei traducere a fost publicată de Hotnews.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă