19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportAura Vasile către PDL: Umflatul în pene nu e bun, aerul se...

Aura Vasile către PDL: Umflatul în pene nu e bun, aerul se va pierde printr-un orificiu

Reprezentanţii opoziţiei şi cei ai puterii s-au ironizat reciproc marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, pornind de la o iniţiativă legislativă a PNL privind Codul fiscal, care avea propunere de respingere. Reprezentanţii PNL s-au plâns că ritmul lucrărilor este prea rapid şi că preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a trecut prea repede peste proiect, cerând prelungirea dezbaterilor, potrivit Newsin.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, s-a arătat de acord cu reluarea discuţiilor pe acest punct. „Să le dăm posibilitatea (n.r. reprezentanţilor PSD şi PNL) să mai vorbească puţin la tribună, pentru că se înregistrează. Haideţi, pentru un minut, să ne întoarcem la punctul 22, dar spuneţi-le că tot propunere de respingere este”, a comentat Toader.

Vice-liderul deputaţilor PSD, Aura Vasile, a intervenit pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de atitudinea liderului grupului PDL, „care e afişată la toate nivelurile, în condiţiile în care nu se respectă dreptul parlamentarilor de a putea să vorbească în faţa Camerei”.

„Nu e prima oară când dl Mircea Toader are o astfel de atitudine, ducând în derizoriu celelalte grupuri, socotind că prin furtul unor parlamentari de la alte grupuri parlamentare, prin care au reuşit o majoritate efemeră, pot în orice moment să dispună aşa cum doresc dânsii. Umflatul în pene nu e bun, se ştie că aerul care umflă, mai devreme sau mai târziu, va avea un orificu pe unde se va pierde în timp”, a explicat Aura Vasile.

Social-democrata a continuat, subliniind că „totul e bazat pe matematică”: „Un cerc are 360 grade, dacă mergem după sinosidă, putem să spunem că în orice moment un punct poate să fie la maxim şi merge spre minim, începând să urce, iar punctul de sus poate oricând să fie un punct jos”, a avertizat deputatul PSD.

Toader a revenit la tribună arătând că, deşi a avut anterior „un ton mai glumeţ”, poate fi şi „foarte serios”. „Problema de matematică cu sinusoidă… puteaţi, dacă eraţi toţi în sală de la PSD, să faceţi ceea ce voiaţi dvs”, a replicat deputatul PDL, care a promis în acelaţi timp să nu mai abordeze tonul glumeţ, ci unul „corect”. La final, preşedintele de şedinţă a reluat dezbaterile asupra proiectului PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă