30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportAtletismVIDEO. Un oraş pierdut, vechi de 1.200 de ani, a fost DESCOPERIT...

VIDEO. Un oraş pierdut, vechi de 1.200 de ani, a fost DESCOPERIT de arheologi. Vezi unde

Un oraş pierdut, vechi de aproximativ 1.200 de ani, a fost descoperit de către arheologi în Cambodgia, informează Mediafax.

Arheologul Damien Evans, de la Universitatea din Sydney, a decscoperit oraşul cu ajutorul unei tehnologii de scanare cu laser, relatează New York Daily News.

Oraşul medieval Mahendraparvata are o vechime de aproximativ 1.200 de ani şi a fost descoperit cu ajutorul Lidar, o tehnologie de scanare cu laser, în zona muntoasă Phnom Kulen din Cambodgia. Oraşul găzduieşte temple antice, canale şi statui sculptate în piatră.

Tehnologia Lidar a fost folosită cu un elicopter şi a detectat structurile din piatră în junglă.

Damien Evans a declarat că au fost indicii pentru descoperirea neobişnuită de acum câteva săptămâni: “Vedem din imagini că peisajul era complet lipsit de vegetaţie”.

Arheologul are o ipoteză despre dispariţia oraşului: “O teorie pe care o luăm în considerare este că impactul sever al despăduririi şi dependenţa de folosirea apei au dus la dispariţia civilizaţiei. Poate că a devenit atât de dezvoltat încât nu a mai putut fi condus”, spune Evans.

Arheologul a fost însoţit în junglă de Heng Heap, un ghid cu un singur picior şi au fost nevoiţi să treacă prin zone cu vegetaţie densă, mlaştini şi chiar prin regiuni cu mine antipersonal active.

Botanistul francez Henri Mahout a fost prima persoană din Vest care a descoperit templul Angkor în anii 1860, deşi acesta era cunoscut de către localnici şi folosit în scopuri religioase. Templul hindus este un sit UNESCO şi una dintre minunile lumii antice.

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă