6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportAtanasiu: Băsescu ar fi spus de dosarul de la DNA dacă eram...

Atanasiu: Băsescu ar fi spus de dosarul de la DNA dacă eram propus la Economie

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a declarat, vineri, că nu a fost nominalizat la conducerea Ministerului Economiei pentru că preşedintele Traian Băsescu “ar scoate imediat chestia cu dosarul”.

“Am discutat şi în partid şi am concluzionat că Trăienică (preşedintele Traian Băsescu – n.r.) ar face cu capul dacă mi-ar vedea numele şi ar scoate imediat chestia cu dosarul. Asta a fost discuţia pe care am avut-o intern în partid, că nu e cazul să mai fiu propus pe nicăieri până am dosarul (dosarul privind fraude de la referendum – n.r.)”, a răspuns Atanasiu, întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, de ce nu a fost propus pentru funcţia de ministru al Economiei şi dacă este de părere că preşedintele Băsescu s-ar fi opus, parlamentarul a răspuns.

Întrebat ce se întâmplă cu dosarul de la DNA Cluj, în care este cercetat pentru fraude la referendum, Teodor Atanasiu a spus că acest dosar există şi “stă pe un raft acolo”. El a spus că a fost chemat o singură dată la DNA Cluj, în august 2012, iar de atunci procurorii anticorupţie nu l-au mai invitat şi nici nu i-au comunicat nimic despre stadiul cercetărilor, transmite Mediafax.

“Dosarul există, stă pe un raft acolo. Am fost într-un dosar cu încă trei cetăţeni, pe care doamnele procuror i-au numit interlopi. Eu nu-i cunosc, aşa că nu pot să-i numesc nicicum. Dar doamna procuror care m-a chemat o singură dată acolo i-a numit interlopi. Mi-a spus că eu, cu cei trei interlopi, am constituit un grup infracţional organizat. După aceea, m-a disjuns şi pe ei i-a trimis în judecată, s-a şi încheiat prima fază, ei au terminat-o cu înfăţişarea. Eu am rămas disjuns, grup infracţional singur, acolo în dosar, stau pe un raft la DNA Cluj şi aştept cu încredere să văd ce se mai întâmplă”, a afirmat Teodor Atanasiu.

Parlamentarul a adăugat că, din păcate, nu poate cere urgentarea dosarului, deoarece legea românească presupune un termen “rezonabil” pentru astfel de cercetări, care însă nu e definit nicăieri.

După vacantarea portofoliului de la ministerul Economiei, Teodor Atanasiu s-a aflat printre liberalii vehiculaţi ca fiind posibile nominalizări pentru postul de ministru.

Atanasiu a îndeplinit funcţiile de ministru al Apărării Naţionale şi de preşedinte al AVAS în timpul guvernării Tăriceanu. El este în prezent senator de Alba, reprezentând cel mai mare colegiu de Senat din judeţ, ce cuprinde zonele Munţii Apuseni, Cugir, Zlatna şi Alba Iulia.

Noul ministru al Economiei este Andrei Gerea, lider al grupului parlamentar liberal din Camera Deputaţilor, care a fost propus de PNL, decretul pentru numirea sa în funcţie fiind semnat miercuri de preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobritoiu, sunt urmăriţi penal de către DNA Cluj, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului, informa DNA în august 2012.

Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă