11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportDOCUMENT. Apel de susținere a șefei AMR. Inițiatoarea: soția unui judecător corupt

DOCUMENT. Apel de susținere a șefei AMR. Inițiatoarea: soția unui judecător corupt

Președinta de onoare a Asociației Magistraților din România, judecătoarea Viorica Costiniu, a început să strângă semnături pentru susținerea judecătoarei Gabriela Baltag, cercetată de Inspecţia Judiciară pentru atacuri nelegale la adresa Liviei Stanciu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Puteți consulta scrisoarea deschisă redactată de judecătoarea Viorica Costiniu și transmisă către Consilul Suprem al Magistraturii în documentul atașat la articol.

Informația, obținută de România liberă de la surse judiciare, nu a fost confirmată de judecătoarea Viorica Costiniu, care nu a răspuns la telefoanele și mesajele din partea redacției.

În schimb, judecătoarea Gabriela Baltag a declarat pentru România liberă că nu știe nimic despre strângerea de semnături de susținere. Aceasta a refuzat însă să răspundă la întrebarea de ce nu a respectat Codul Deontologic care îi interzice să facă declarații publice cu privire la moralitatea sau probitatea profesională a unui coleg magistrat. 

Gabriela Baltag a precizat că o să continue să facă declarații, dar nu pentru că este interesată de ”promovare”, ci de ”demnitate”.

Judecătoarea Gabriela Baltag  a făcut o serie de declaraţii la Antena 3 şi pe luju.ro prin care și-a exprimat părerea asupra activității, moralității şi profesionalismului unui alt judecător, Livia Doina Stanciu, președinta Înaltei curți de Casație și Justiție.

"Dacă sistemul judiciar e mai vulnerabil acum ar trebui să fie preocuparea care să nu vă dea în niciun fel linişte zilele acestea doamna judecător (Livia Stanciu, n. red) ! Prezenţa dumneavoastră în fruntea celei mai reprezentative instanţe, un etalon al dreptăţii, pune în pericol credibilitatea magistraţilor, iar în ochii unui observator obiectiv sunteţi o persoană care nu mai poate beneficia de respectul acestei înalte demnităţi! Dovediţi onoare doamna judecător, aşteptăm demisia dumneavoastră!", a spus judecătoarea Gabriela Baltag, preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR).

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă