25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportAnunțul Avocatului Poporului despre refugiații care urmează să vină în România

Anunțul Avocatului Poporului despre refugiații care urmează să vină în România

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunțat, miercuri, că instituția pe care o conduce va monitoriza respectarea drepturilor refugiaților pe teritoriul României, informează Agerpres.

Astfel, Avocatul Poporului a trecut în revistă activitatea recent înființatului Domeniu privind prevenirea torturii în locurile de detenție, accentuând asupra faptului că sunt supravegheate circa 2.000 de instituții care dispun de locuri de detenție.

Victor Ciorbea a adăugat că este în curs de finalizare un raport special cu privire la condițiile de detenție și aresturile din România, care va lua în considerare și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului în această materie. 

Ciorbea a subliniat, în cadrul convorbirilor, necesitatea întăririi legăturilor între Avocatul Poporului și Consiliul Europei prin organizarea de programe de training și schimburi de experiență între specialiștii celor două instituții.

Membrii delegației CoE au apreciat că trebuie întărită rețeaua de legătură între Consiliul Europei și statele membre, astfel încât să fie mai bine cunoscute problemele cu care se confruntă acestea din urmă ca și problematică abordată de organizație. 

Ciorbea a făcut aceste afirmații în cadrul unei întâlniri avute cu o delegație a Diviziei de Evaluare a Direcției de Supraveghere Internă din cadrul Secretariatului Consiliului Europei, prilej cu care s-a discutat și despre criza refugiaților.

Vizita delegației Consiliului Europei în România a avut ca scop evaluarea eficacității sprijinului oferit de CoE domeniului pentru condițiile de detenție din țara noastră. 

Cele mai citite

Fernando Alonso rămâne la Aston Martin până în 2026

Dublu campion mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin până la sfârşitul sezonului 2026. „Acest acord multianual cu Fernando (al...

Șoc pe Anfield! Liverpool, umilită acasă de Atalanta. Rezultatele din „sferturile” Europa League

Atalanta Bergamo e cu un pas în semifinalele Europa League, după ce a produs șocul serii în fotbalul european și s-a impus cu 3-0...

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii...

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic,...
Ultima oră
Pe aceeași temă