25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportAntonescu: Un Guvern PNL-PDL e exclus, Basescu poate sa castige 100% voturile

Antonescu: Un Guvern PNL-PDL e exclus, Basescu poate sa castige 100% voturile

Liderul PNL Crin Antonescu a exclus, vineri seara, un guvern cu PDL si a spus ca Traian Basescu nu il va avea niciodata pe el si pe cei care vin alaturi de el complici, mentionand ca in acest caz va ramane in politica pentru a face fata "cotropirii" lui Basescu, transmite Mediafax.

"Domnul Basescu stie foate bine ca in Bucuresti orientarea politca de dreapta este domninata, stie ca am obtinut un rezultat foarte bun si am avut rezultate apropiate si incearca din nou sa pacaleascca acesti oameni. Acesti oameni sunt vaccinati, sunt informati, sunt inteligenti. Nu reuseste domnul Traian Basescu, pentru ca este cel care, detinand pozitia de presedinte, de prim-ministru, de ministru al Finantelor si Economiei prin interpusi, nu a facut o politica de dreapta", a sustinut Crin Antonescu, invocand cresterea taxelor si introducerea impozitului forfetar.

Liderul PNL a mentionat ca este exclusa "posibilitatea unui Guvern PNL-PDL", argumentand ca "dreapta cu oamenii de comportamentul, de teapa domnului Basescu si al celor din jurul sau, nu se poate face", si mentionand ca, in cazul in care Basescu castiga alegerile, are doua variante: sa plece pur si simplu din politica sau sa o continue.

"Dar voi continua sa fac politica, pentru ca nu vreau sa perceapa cineva ca as fi ingamfat sau ca ma supraevaluez. Daca domnul Basescu castiga, nu vad pe altcineva acum din cei care fac politica in stare sa reziste in fata acestui om care va cotropi impreuna cu clanul sau Romania. Si asta voi face. Poate sa castige 100% voturile (Basescu-nr), pe mine si pe cei care vin alaturi de mine nu ne va avea drept complici niciodata sub orice titlu ar da Guvern de dreapta, constructie nationala etc.", a explicat Antonescu.

El a adaugat ca il voteaza pe Mircea Geoana ca om, pentru ca oricate reprosuri ar avea la adresa sa, "la Geoana nu este dovedita reaua credinta intr-o asemenea masura definitiva ca la Traian Basescu".

"Intre doi oameni cu care eu vreau sa merg mai departe ca presedinti trebuie sa mijeasca o raza de speranta la unul, ca poate nu e atat de rau si se mai poate face ceva cu el. Si ala e Mircea Geoana, nu Traian Basescu. Eu am nevoie de un om care sa inteleaga in parametrii normali si democrati functia de presedinte. Domnul Basescu traieste o paranoia politica accentuata si de lipsa de suficienta cultura si simt democratic. Presedintele e, in viziunea domnului Basescu, partenerul poporului roman. Aceasta pornire regala a monarhiei de drept divin, asta decriptez eu, dl. Basescu sigur ca nu gandeste asa, dar asta e instinctul, aseaza poporul tot de-o parte si de partea celalta partenerul, «mirele divin» care este presedintele", a adaugat Antonescu, mentionand ca il cunostea pe Traian Basescu si in 2004, dar nu credea ca e "un om atat de rau".

In plus, liberalul a mentionat ca de ani de zile spune ca "Basescu e un presedinte periculos, care trebuie schimbat", sustinand ca il ia pe Geoana "cu doua maini, chiar daca are lipsuri", argumentand ca impreuna cu social-democratul are sansa sa puna in practica un proiect.

Pe de alta parte, Antonescu a spus ca se poate scrie "o carte cat enciclopedia britanica cu minciunile lui Traian Basescu".

Rugat sa dea un pronostic, Crin Antonescu a argumenatat ca in opinia sa dezbaterea de joi "conteaza pana intr-un procent" si a sustinut ca pronosticul sau este ca "Mircea Geoana va castiga 54-55%", Basescu obtinand 46-45%.

"Va fi foarte greu, pentru ca Basescu si sistemul sau de «imunitate politica» vor renuta greu la putere, sunt oameni care nu se sfiesc sa incalce sau sa ignore un rezultat democratic al alegerilor. (..) Le spun inca o data alegatorilor mei pe care ma bazez ca, daca au retineri fata de Geoana, trebuie sa se gindeasca ca, in functie de voturile lor, eu, Crin Antonescu, cel pe care l-au votat, am posibilitatea de a construi ceva acum in Romania sau nu si daca pierdem, vom pierde niste ani pretiosi. Le cer votul pentru Mircea Geoana, dar cu gandul ca voteaza pentru mine si pentru proiectul Klaus Iohannis", a afirmat Antonescu, tinand sa-l sfatuiasca pe Geoana sa mearga la confruntarea televizata de la OTV, la care a fost invitat de Basescu.

Traian Basescu a declarat, vineri, in timpul unui miting din Piata Revolutiei, ca Romania are nevoie de un guvern de dreapta, PDL-PNL, pentru a putea face ca reformele sa fie aplicate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă