9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportAntonescu: PSD şi PDL s-ar înţelege din nou dacă "le-ar veni bine"

Antonescu: PSD şi PDL s-ar înţelege din nou dacă “le-ar veni bine”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali, desfăşurată la Braşov, că în 2009, PSD şi PDL s-au înţeles în zece minute după ani de războaie, el apreciind că cele două partide s-ar înţelege din nou dacă “le-ar veni bine”, potrivit Mediafax.

“În 2009, cele două partide (PDL şi PSD, n.r.), după ani de războaie, s-au înţeles în zece minute, şi, vreme de un an, au făcut, cât ai clipi, impozitul forfetar, ordonanţa de politizare pe faţă şi de sus până jos, cât ai clipi, şi acordul cu FMI. Nu s-au gândit la nimic decât cum să scape de grija guvernării, cum să aibă de dat bani la pensii şi salarii şi să găsească pe cineva de la un for internaţional care să spună că Guvernul e bun”, a spus Antonescu.

El a arătat că a enumerat doar trei lucuri pe care PSD şi PNL le-au făcut împreună în timpul guvernării comune şi a apreciat că le-ar face din nou, dacă le-ar “veni bine”. “Am dat numai trei lucruri pe care aceste partide le-au făcut împreună şi le-ar face oricând le-ar veni bine, din nou împreună, pentru că sunt partidele care au generat, sub diferite forme, au întreţinut şi vor să întreţină sistemul”, a spus Antonescu.

El a precizat că în spatele luptei lui Traian Băsescu cu acest sistem este “o uriaşă minciună”, având în vedere că oameni din PSD sunt acum în “curtea sa”.

“În spatele presupusei lupte a lui Traian Băsescu împotriva acestui sistem stă o uriaşă minciună şi vedem toţi cum pentru Traian Băsescu nu are importanţă dacă Şerban Mihăilescu e la PSD sau e în tabăra sa, dacă generalul Oprea e la curtea lui Năstase sau e la curtea sa, după cum nici pentru apropiaţii de afaceri şi de învârteli ai doamnei Udrea nu are împortanţă dacă sunt lângă RAPPS-ul lui Năstase, ieri, lângă Palatul Cotroceni, al lui Băsescu, azi, sau cine ştie dacă e cazul, din nou lângă PSD, mâine”, a spus Antonescu.

El a criticat, deopotrivă, PSD şi PDL, pe care le-a acuzat de furt. “Am avut un partid de stânga numit FSN, PDSR, PSD, care a furat ca să dea din când în când de pomană şi un partid al domnului Băsescu, care fură atât de mult încât nu mai are nici de pomană să dea”, a spus preşedintele liberal.

Cele mai citite

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...
Ultima oră
Pe aceeași temă