31 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSportAntonescu: PNL actioneaza inertial, e nevoie de mai multa autoritate si responsabilitate...

Antonescu: PNL actioneaza inertial, e nevoie de mai multa autoritate si responsabilitate in conducere

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat sambata ca partidul trebuie sa se reformeze si sa se deschida, sustinand necesitatea unor modificari statutare "explicite" pentru democratizarea deciziilor, dar si cresterea autoritatii si responsabilitatii structurilor de conducere, potrivit NewsIn.

"In prezent, PNL este acuzat ca se aseamana prea mult cu partidele pe care le critica. Stim cu totii ca exista ceva adevarat in aceste acuzatii. (…) Partidul nu este in prezent un partid cu adevarat deschis, nici spre exterior, pentru a atrage membri, nici spre interior. PNL functioneaza in acest moment ca un partid inertial", a spus Antonescu.

Antonescu a pledat pentru democratizarea interna a partidului si deschiderea sa catre noi membri, sustinand necesitatea unei autoritati sporite in structurile de conducere prin modificari statutare "explicite". Presedintele PNL a spus ca democratizarea partidului nu poate fi infaptuita decat printr-o "actiune hotarata, responsabila a unui lider si a unei echipe", adaugand ca este nevoie de introducerea unor referendumuri interne, "pentru democratizarea deciziilor cheie".

"O spun limpede: trebuie actionat de sus in jos cu coerenta si perserverenta pana la reformarea partidului. Trebuie sa intelegem ca e nevoie de lideri autentici", a continuat Antonescu.

Pe de alta parte, Antonescu a criticat filialele care nu au obtinut scoruri la alegeri peste un anumit "prag psihologic", fara a le nominaliza, spunand in schimb ca mentalitatea potrivit careia monopolurile "baronilor rosii sau portocalii" nu pot fi sparte trebuie schimbata.

"Exista un ecart, o distanta prea mare dintre rezultatele organizatiilor din plan local. Dincolo de contexte care ofera circumstante atenuante, imposibilitatea unor organizatii de a depasi un prag psihologic si de a imbunatati performanta nu mai poate fi acceptat (…) Se poate (depasi PDL si PSD, n.r.). Unii colegi de-ai nostri au dovedit ca acest lucru este posibil.", a conchis liderul PNL.

Cele mai citite

VIDEO. Iohannis spune că va prezenta în CSAT poziția privind candidatura la șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta mâine, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), poziţia sa privind candidatura la şefia...

Kim Jong Un și Vladimir Putin, „parteneriat strategic global” care prevede asistenţă reciprocă în caz de „agresiune”

Președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat un nou pact care include un angajament de apărare reciprocă în cazul...

În Timiș, PSD și PNL au luat majoritatea mandatelor

BEC Timiș a prezentat raportul final după încheierea procesului electoral: PNL și PSD au luat majoritatea mandatelor de aleși locali. “PSD și PNL au luat...
Ultima oră
Pe aceeași temă