7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSportAntonescu nu se va opune schimbării lui Kovesi, dar aşteaptă un semn...

Antonescu nu se va opune schimbării lui Kovesi, dar aşteaptă un semn de la Ministerul Justiţiei

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că ministrul Justiţiei poate face o propunere pentru noul procuror general, având în vedere că “scadenţa” vine la mijlocul lunii septembrie, el arătând că nu va obstrucţiona această numire, transmite Mediafax.

“În ce-l priveşte pe procurorul general, şi pe şeful DNA despre care s-a făcut vorbire expresis verbis în comunicate internaţioale, încă o dată aş vrea să precizez(…): procurorul general e numit la propunerea ministrului Justiţiei cu acordul cu eveluarea CSM şi apoi, la capătul acestui circuit, numit sau nu de către preşedinte. Deci nu preşedintele iniţiază un asemenea proces, nu preşedintele găseşte persoane, ca să spun aşa, preşedintele are ultimul cuvânt, doar aşa, cum are şi la promulgarea legilor, aici putând să respingă propunerea respectivă”, a spus Antonescu, la Antena3.

Preşedintele interimar a spus că ministrul Justiţiei poate să se orienteze asupra unei personalităţi din lumea Justiţiei pe care să o propună ca procuror general, având în vedere că “scadenţa” este în luna septembrie şi să facă această propunere, el dând asigurări că nu va obstrucţiona această numire.

“Eu cred că, atunci când vin scadenţele – cum la DNA a venit, stăm din amânare în amânare, amânâre legală – şi cum va veni undeva spre mijlocul lunii septembrie şi la Parchetul General, eu cred că ministrul Justiţiei poate foarte bine să se orienteze asupra unei personalităţi din lumea Justiţiei – că e vorba de un procuror, dar nu e neapărat nevoie, poate să fie un judecător, poate să fie un magistrat cu o carieră solidă în spate care să fie, ca să spun aşa, de notorietate independent, fără vreo legătură clară cunoscută cu vreun partid politic – şi să-l propună mai departe”, a mai spus Antonescu.

Întrebat dacă ar fi dispus să analizeze propunerea minsitrului Justiţiei şi “să-i dea drumul”, dacă acesat iniţiază procedura acum, Antonescu a răspuns: “Categoric da. Sigur că da. Eu am spus că nu schimb eu pe cineva. Dacă acest proces porneşte de la ministerul Justiţiei, evident că nu-l voi obstrucţiona eu”.

Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă