9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportAntonescu nu a primit în 2012 niciun bun cu titlu gratuit în...

Antonescu nu a primit în 2012 niciun bun cu titlu gratuit în calitatea de preşedinte al Senatului

Foştii şi actualii preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor au primit, în 2012, bunuri cu titlul gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, făcând excepţie, el neprimind niciun astfel de bun în sesiunea septembrie-decembrie 2012, potrivit Mediafax.

Spre deosebire de Antonescu, fostul preşedinte al Senatului Vasile Blaga, a primit în 2012 un ceas de mână marca Longines, modelul “La Grande Clasiques”, în valoare de 700 de Euro, pe care l-a lăsat în patrimoniul Senatului.

Blaga a mai primit o carafă cu mâner de cositor fasonat, manufacturată, în valoare de 140 de Euro, care a fost, însă, restituită la Cabinet, şi un tablou din mătase naturală, de 71 de Euro, şi acesta restituit la Cabinet.

Fostul preşedinte al Comisiei de Afaceri Externe a Senatului, Titus Corlăţean, a primit în 2012 un platou metalic în valoare de 40 de Euro, o ediţie trilingvă a volumului “Musa Urud – Două călătorii în Urud”, în valoare de 19 Euro şi o plachetă acoperită cu plăcuţe de sidef reprezentând scena Cinei cea de Taină, în valoare de 60 de Euro, toate cele trei bunuri fiind restituite primitorului.

Senatorul independent Mircea Geoană a primit în 2012 o plachetă de 25 de Euro care se află în patrimonoul Senatului.

Au mai primit obiecte senatorii Georgică Severin, Dan Radu Ruşanu, Romeo Nicoară şi Viorel Badea (o coprină din bumbac în valoare de 20 de Euro, restituită primitorilor).

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a primit în 2012 bunuri cu titlul gratuit cu prilejul unor acţiuni de protocol în exercitarea mandatului în valoare de 550 de Euro în 2012.

Anastase a primit o figurină de porţelan în valoare de 75 de Euro, un set de porţelan în valoare de 50 de Euro, un set de cafea din porţelan în valoare de 125 de Euro, un obiect decorativ conţinând o podoabă lucrată în stil tradiţional beduin, în valoare de 150 de Euro şi un obiect decorativ lucrat manual din sticlă, în valoare de 150 de Euro.

Toate bunurile primite de Anastase au rămas în patrimoniul instituţiei.

Actualul preşedinte al Camerei, Valeriu Zgonea a primit, în legislatura trecută, bunuri cu titlu gratuit în valoare de 485 de Euro.

Astfel, Zgonea a primit un platou de ceramică, manufacturat, de la preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, în valoare de 175 de Euro, un obiect decorativ cu însemnele Parlamentului European de la preşedintele acestei instituţii, Martin Schultz, în valoare de 150 de Euro.

Zgonea a mai primit o vază de culoare roşie de la ambasadorul Chinei la Bucureşti, în valoare de 80 de Euro şi un tricou de fotbalist, având inscripţionat “Belodedici”, de la preşedintele Serbiei, în valoare de 80 de Euro.

Toate cele patru obiecte primite de Zgonea au rămas în patrimoniul instituţiei.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care deţine funcţia din vara anului trecut, nu figurează în lista parlamentarilor care au primit obiecte cu titlu gratuit în acţiuni de protocol.

Potrivit legii, demnitarii trebuie să declare cadourile de peste 50 de euro primite în exerciţiul funcţiei. Cadourile estimate a valora până în 200 euro pot fi păstrate de demnitar, cele evaluate peste această sumă putând fi păstrate dacă demnitarul achită diferenţa între 200 euro şi valoarea cadoului respectiv.

Cele mai citite

De la pedeapsa cu executare la prescrierea faptelor: dosarul cunui judecător sucevean

Un judecător din Suceava care a avut probleme cu legea este pe cale să scape de pedeapsa pe care a primit-o. Dacă inițial,...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...

9 din 10 executivi europeni cred că organizațiile lor vor trece prin procese de transformare până în 2030, studiu

91% din 200 de lideri europeni, care au participat recent la un sondaj realizat la nivel european de grupul de consultanță în HR Arthur Hunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă