26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportAntonescu il sustine pe liderul PC

Antonescu il sustine pe liderul PC

Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu, nu s-a linistit si inca il mai sicaneaza pe premierul Tariceanu. Crin Antonescu a declarat ieri ca in sedinta de grup de saptamana trecuta "nimeni nu mi-a cerut sa-mi retrag afirmatiile facute vizavi de unele aspecte legate de Executiv” si ca asteapta in continuare raspunsuri publice la intrebarile pe care le-a adresat premierului Tariceanu. "Astept inca raspunsuri de la premier privind persoanele din guvern care fac parte din diverse Consilii de Administratie si la disfunctionalitatile referitoare la afacerea cu fluturasii, mai ales tinand cont ca premierul a declarat ca nu a fost informat despre aceasta actiune”, a spus Antonescu. El a mentionat ca sustine Cabinetul Tariceanu, pentru ca altfel ar fi cerut demisia premierului si ca sustinerea Guvernului nu intra in contradictie cu declaratiile sale. Crin Antonescu a salutat retragerea lui Bogdan Olteanu din comisia de privatizare a CEC.
Crin Antonescu a salutat modificarile aduse unor acte normative din domeniul justitiei care au fost votate recent in Parlament si spune ca reprezinta un pas important in reformarea sistemului, dar considera ca reforma nu trebuie sa se opreasca aici. "Se pastreaza inca mentalitatea comunista in domeniul justitiei. Se vorbeste prea mult despre drepturile judecatorilor si procurorilor si prea putin despre drepturile justitiabililor. Justitiabilul trebuie sa stea in centrul atentiei. Prezumtia de vinovatie prevaleaza prezumtiei de nevinovatie. Se respinge ideea tragerii la raspundere a procurorilor pentru erorile lor”, sunt criticile aduse de Antonescu domeniului justitiei. De asemenea, el a afirmat ca spera ca ministrul Justitiei sa tina cont de obiectiile societatii civile privind proiectul de lege care reglementeaza infiintarea si functionarea Agentiei de Integritate.
Pe de alta parte, Crin Antonescu s-a aratat intelegator cu Dan Voiculescu. "Cat timp PC este o formatiune politica componenta a Coalitiei aflate la guvernare, desemnarea presedintelui sau, Dan Voiculescu, pentru functia de vicepremier este normala”, a afirmat ieri Crin Antonescu. In ceea ce priveste programul "Voiculescu”, liderul deputatilor liberali spune ca "este generos, seamana cu cel din campania electorala” si ca "intentiile nu mi se par deplasate, ele fiind in fond de necesitate”. Antonescu asteapta insa elementele concrete ale acestui program si pozitia lui Tariceanu fata de atributiile vicepremierilor si daca "va fi sau nu o restructurare, asa cum a promis premierul”.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă