21.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu, despre PSD: I-am adus la guvernare şi l-am făcut pe Ponta...

Antonescu, despre PSD: I-am adus la guvernare şi l-am făcut pe Ponta din mai nimic ditamai premierul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Buzău, la Delegaţia Permanentă a partidului, că PSD a ajuns la guvernare cu sprijinul liberalilor, iar Victor Ponta a fost făcut din "mai nimic ditamai prim-ministru al României", transmite Mediafax.

În discursul susţinut în faţa a peste 500 de membri PNL din judeţul Buzău, liderul liberal Crin Antonescu a criticat în termeni extrem de duri PSD şi conducerea formaţiunii social-democrate, spunând că "nu a învăţat nimic din istoria propriului partid", adăugând că, dacă nu ar fi avut sprijinul PNL, PSD nu ar fi ajuns niciodată la guvernare.

"Cu inima curată, cu bună-credinţă, ne-am dat mâna cu acest partid, cu PSD, în speranţa că au învăţat ceva din istoria ultimilor ani, că au un conducător şi o echipă tânără care au învăţat din istoria propriului partid, am sperat că după această perioadă a regimului Băsescu nimănui nu-i va mai da prin cap să facă tot ce au făcut oamenii lui Băsescu cu România. L-am făcut pe Ponta prim-ministru, fără noi nici PSD, şi nici Ponta nu ar fi venit la guvernare. Ce a făcut PSD mai departe? Ce ştiau, nu au învăţat nimic, nu au nici cel mai mic sentiment de corectitudine, de recunoştinţă faţă de nişte oameni care i-au sprijinit când le era greu, când erau în opoziţie, când erau nedreptăţiţi de regimul Băsescu. I-am adus la guvernare şi l-am făcut pe Ponta din mai nimic ditamai prim-ministrul", a declarat, la Buzău, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a spus că a pornit în alianţa cu PSD "cu inima deschisă", iar şansa pe care USL i-o putea da României "se întâlneşte la 20 – 30 de ani sau chiar mai mult", însă totul s-ar fi destrămat pentru că "PSD nu a suportat existenţa unui PNL puternic", iar "PNL trebuia să se transforme în văzul tuturor într- un PC un pic mai mare".

Antonescu a mai declarat că din acest motiv USL s-a destrămat, iar PNL nu ar datora nimic foştilor săi colegi de alianţă.

"Nu-mi pare rău că am făcut aceste lucruri, regimul Băsescu şi cel al PDL, pe atunci unit, trebuiau înlăturate, nu mi pare rău că ne-am ţinut cuvântul faţă de un partener politic, PSD, nu-mi pare rău că nu am avut gânduri ascunse, că am pornit cu inima deschisă şi cu mâna întinsă pentru că am făcut astea pentru un viitor mai bun al României.(…) Dar, nu s-a putut pentru că oricâte a acceptat PNL, şi a acceptat foarte multe din dorinţa de a fi împreună, s-a ajuns în punctul în care PSD ne-a arătat foarte clar că nu suportă existenţa unui PNL puternic, nu aveau de gând să respecte angajamentele luate împreună. PNL trebuia să se transforme într-un PC un pic mai mare, acest lucru nu ne-a convenit. Am încheiat alianţa pe picior de egalitate, le-am dat credibilitate, am pus blazonul şi istoria partidului. Nu le datorăm nimic, ne-am achitat de toate angajamentele faţă de ei. Nu avem dreptul să lăsăm un partid care este cel mai prestigios din istoria României să fie călcat în picioare de nişte oameni care au dovedit că n au învăţat nimic, fac tot ce făceau până-n 2004", a spus Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a adăugat că în acest moment PNL se află într-un moment în care "mulţi îi cântă prohodul”.

"Ne aflăm într-un moment în care foarte mulţi ne cântă prohodul, ne văicăresc anticipat şi se străduiesc din răsputeri să ne arate cât de greu este pentru noi. Nu trebuie să ne arate nimeni asta pentru că o ştim şi suntem obişnuiţi. Am fost singuri în opoziţie în 2009, când domnul Ponta se hârjonea prin guvern cu Udrea, se hârjonea că era avocatul ei şi al lui Cocoş, mai făceau un ban bun împreună", a spus Antonescu.

În acelaşi context, Crin Antonescu, l-a criticat şi pe Traian Băsescu, spunând că "a uitat că şi PNL l-a făcut preşedinte".

"Nu a suportat Băsescu gândul că PNL e puternic, deşi şi noi l-am făcut preşedinte, în 2004 am făcut un efort considerabil ca Băsescu e să câştige, ne am abătut până la ultimul om pentru a susţine candidatul Traian Băsescu şi l-am făcut preşedinte. N-a suportat că PNL are personalitatea sa, nu s-a lăsat fără a încerca zilnic să strângă de gât acest partid, să-l transforme într-un partid anexă al intenţiilor şi ambiţiilor sale. Oricât de puternic a fost Băsescu, şi oricâte lucruri a făcut, nu a reuşit. PNL trăieşte şi e mai puternic ca atunci", a mai spus Crin Antonescu.

Cele mai citite

“Războiul proxy” devine război oficial. România se plasează de partea Israelului, împotriva Iranului

Atacul cu drone și cu rachete al Iranului asupra Israelului, din dimineața de 14 aprilie 2024, a marcat punctul în care "războiul proxy" din...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Numărul companiilor care s-au închis în primele 2 luni din 2024, cu 40% mai mare decât în 2023

În primele două luni ale anului 2024, firmele din România se confruntă cu o realitate economică alarmantă, reflectată într-o creștere semnificativă a suspendărilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă