10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSportAntonescu: Dacă Băsescu doreşte să demisioneze, nu are nevoie de aprobarea noastră

Antonescu: Dacă Băsescu doreşte să demisioneze, nu are nevoie de aprobarea noastră

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că, dacă preşedintele Traian Băsescu doreşte să demisioneze, nu are nevoie de aprobarea PNL.

“Dacă într-o asemenea funcţie, cum e preşedintele României, poate să se joace cu propria sa imagine, în nici un caz la PNL nu poate să găsească un partener pentru un asemenea joc. Constituţia e Constituţie. O vom modifica, ne vom spune punctul de vedere, e o chestiune solidă, făcută să dăinuie şi nu are nicio legătură cu durata mandatului domnului Băsescu. Dacă doreşte să demisioneze, nu trebuie să-i dăm noi aprobarea şi nu trebuie să negocieze nimic cu noi”, a spus Antonescu.

El a adăugat că se pronunţă pentru modificarea Constituţiei când va exista “un Parlament pe deplin legitim”, potrivit Mediafax.

“O vom modifica în momentul în care vom avea un Parlament pe deplin legitim şi în care posibilitatea de a construi acea majoritate de două treimi va fi îndeplinită. Noi dorim să se respecte spiritul Constituţiei şi spiritul democratic”, a mai spus Antonescu.

Şeful statului cere liderilor USL ca opoziţia să participe la discuţiile privind revizuirea Constituţiei, astfel încât mandatul prezidenţial să fie de patru ani, iar referendumul de validare să aibă loc la locale, garantând că va demisiona în timp util pentru ca în noiembrie să fie şi prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu, a trimis vineri, câte o scrisoare preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Ponta, preşedintelui Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, şi preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.

La Congresul PSD care a precedat, sâmbătă, mitingul USL, liderul social-democrat Victor Ponta a rupt scrisoarea primită de la preşedintele Traian Băsescu. în faţa membrilor PSD.

“N-avem ce negocia. Nu avem nevoie de minciunile şi de propunerile otrăvite ale lui Traian Băsescu. Suntem un partid care ştie ce înseamnă să fii minţit de Traian Băsescu”, a spus Ponta, răspunzând astfel propunerii lansate ieri seară de preşedinte.

Citeşte şi Băsescu îşi anunţă demisia în noiembrie 2012. Vezi ce condiţii pune USL-ului.

Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Ministerul de Interne vrea să angajeze 5000 de oameni prin încadrare directă, adică direct din viața civilă

Vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a înaintat Guvernului un Memorandum prin care solicită angajarea a 5200 de oameni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Memorandumul...

Firea anunță că PSD București îi susține candidatura la Primăria Capitalei

Gabriela Firea a anunţat că Biroul permanent al PSD Bucureşti a decis, prin vot în unanimitate, să susţină candidatura sa pentru Primăria Capitalei."Mulţumesc colegilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă