9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportAntonescu: Aștept cu bucurie alegerile. Unii n-au niciun candidat la Președinție, eu...

Antonescu: Aștept cu bucurie alegerile. Unii n-au niciun candidat la Președinție, eu am deja și premier

Fostul șef al Senatului, președintele PNL Crin Antonescu, a declarat, vineri, cu ocazia lansării în Regiunea Centru a candidaţilor pentru europarlamentare, că "unii n-au nici candidat la Preşedinţie", în timp ce PNL are "deja şi prim-ministru", precizând că se referă la Klaus Iohannis, informează Mediafax.

Antonescu, le-a spus, vineri, membrilor partidului din judeţele Sibiu, Braşov, Mureş, Alba, Covasna şi Harghita care au participat la lansarea candidaţilor pentru alegerile europarlamentare în Regiunea Centru, că se simte "bine, încrezător" şi este "optimist".

"Mă simt bine, sunt încrezător şi sunt optimist pentru că am conştinţa curată, am conştiinţa personală şi politică curată şi ştiu că împreună cu dumneavoastră facem un pas corect pe drumul drept. Sunt vesel, sunt bucuros şi aştept cu nerăbdare şi aceste alegeri (europarlamentare) şi cele care vor urma, pentru că am cu cine. Sunt membru şi preşedinte al unui partid în care, acum ştim toţi sigur, oamenii nu vin, nu rămân, nu lucrează numai pentru funcţii, pentru putere şi pentru beneficii, ci pentru nişte idei, proiecte şi un tip de solidaritate care ne face puternici atunci când alţii ne cred slabi şi ne numără şansele de a dispărea odată şi odată, de a nu-i mai încurca", a spus Antonescu.

El a adăugat că misiunea europarlamentarilor "se colectivizează", iar discursurile au devenit "eroice".

"Şi misiunea europarlamentarilor români se cam colectivizează. Se vorbeşte în termeni eroici: să meargă acolo să lupte. Candidaţii noştri nu merg acolo în cor, de mânuţă, ca fetele socialiste. Sunt fete liberale. Merg acolo pentru o Românie occidentală, europeană", a spus Antonescu.

El a făcut referire, în repetate rânduri, la faptul că cei de la PSD "se văicăresc" mai tare decât liberalii în legătură cu scăderea PNL în sondaje, lucru în care a spus că nu crede.

"Se văicăresc ei mai tare decât noi că scădem noi în sondaje. Cât mai e până când nu mai e Antonescu, noi suntem izolaţi, ei sunt pe cai mari. Azi veneam în maşină şi, ce să vezi, cică domnul Ponta se retrage din noiembrie din politică. Prea târziu. Eu nu vorbesc despre câte voturi va lua PSD, PMP. Vorbesc despre noi. N-am nicio îndoială că vom obţine rezultatul pe care ni l-am propus şi că vom demonstra care este alternativa la PSD", a spus Antonescu.

În încheiere, Antonescu le-a spus liberalilor că nu are de ce să nu fie vesel şi optimist.

"N-am de ce să nu fiu vesel. Ştiu foarte bine încotro mă duc, care sunt paşii şi cu cine-i fac. Unii n-au nici candidat la Preşedinţie, în vreme ce eu am deja şi prim-ministru", a spus Antonescu, în aplauzele participanţilor.

Când acestea s-au încheiat, Antonescu a adăugat: "Ca să nu fie nicio ambiguitate: când spun premier, vorbesc despre Klaus Iohannis".

La finalul discursului său, Antonescu le-a înmânat EuroCampionilor – Norica Nicolai, Adina Vălean, Cristian Buşoi, Renate Weber, Ramona Mănescu şi Eduard Hellvig – cupa campionilor care s-a aflat pe scenă pe întreaga durată a ceremoniei de lansare a candidaţilor.

La Sibiu, lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare s-au făcut pe acordurile melodiei "Oda Bucuriei".

În sală au fost prezenţi peste 700 de membri PNL din Regiunea Centru.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută după lansarea candidaţilor, cum crede că va forma majoritatea care să susţină Guvernul Iohannis.

"Eu cred că, după alegerile prezidenţiale, indiferent cine va fi ales preşedinte, se va recompune o majoritate în funcţie de sau în consecinţa rezultatelor de la prezidenţiale. Şi eu cred că, dacă noi vom câştiga această bătălie, atunci este foarte probabil să existe o moţiune de cenzură, o cădere a Guvernului Ponta şi formula noastră, Klaus Iohannis – un candidat de prim-ministru în jurul căruia, după părerea mea, se pot forma mai multe guverne posibile, inclusiv, de pildă, un guvern de uniune naţională, ar fi o chestiune destul de interesantă", a răspuns el.

Antonescu a adăugat că "Iohannis este omul din câmpul politic, din activitatea politică, cu cea mai mare încredere".

Cele mai citite

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...

Pericol de inundații în mai multe județe din România! Hidrologii au emis cod galben și portocaliu

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează până miercuri dimineaţa râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă