6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportAntal: UDMR a fost trădată de partenerii de guvernare, prefer alegerile anticipate...

Antal: UDMR a fost trădată de partenerii de guvernare, prefer alegerile anticipate decât “jocul”

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este de părere că Uniunea a fost trădată de partenerii de guvernare, adăugând că preferă alegerile anticipate decât “jocul”, transmite corespondentul Mediafax.

Antal Arpad a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că decizia Curţii Constituţionale în legătură cu Legea educaţiei este politică.

“Este o decizie politică a Curţii Constituţionale, o decizie absurdă. Cred că trebuie un semnal foarte clar din partea UDMR pentru că nimeni nu poate să spună că acest lucru nu a fost o trădare din partea partenerilor de guvernare”, a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe este de părere că Uniunea ar trebuie să dea partenerilor de guvernare un termen limită pentru aprobarea unui proiect social, precum şi a unui proiect important pentru comunitatea maghiară, iar dacă acestea nu vor fi finalizate Uniunea să intre în opoziţie.

“Cred că ar trebui, în zilele următoare, să dăm un termen limită pentru parteneri să-şi demonstreze corectitudinea pe un proiect social şi pe unul care este important pentru comunitatea maghiară, iar dacă acest lucru nu se întâmplă , să intrăm în opoziţie, chiar cu riscul de alegeri anticipate”, a afirmat Antal.

El a afirmat că preferă alegerile anticipate decât “jocul acesta”.

“Noi (UDMR – n.r.) ne-am ţinut de tot ce am promis, chiar mai mult decât atât. Am făcut compromisuri peste compromisuri pentru a ţine această guvernare şi cred că nu se poate ca doar unii să se ţină de cuvânt şi ceilalţi niciodată. Asta nu se poate”, a spus preşedintele organizaţiei municipale a UDMR.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.

 

Cele mai citite

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă