25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportAndreea Paul (Vass): România este supusă unui terorism economic al Guvernului Ponta

Andreea Paul (Vass): România este supusă unui terorism economic al Guvernului Ponta

Prim-vicepreședinte PDL, Andreea Paul, a declarat că România este supusă unui terorism economic al Guvernului Ponta care vinde industria românească la fier vechi. 

“România nu are în prezent un document strategic care să privească în mod concret stimularea competitivității sau dezvoltarea industrială, deși încă din iunie 2010 Guvernul PDL a dat publicităţii un studiu amplu: "Reindustrializarea României: politici şi strategii". Nimic nu s-a mai întâmplat după plecarea PDL de la guvernare. Cu USL am asistat doar la privatizări penibile, eşuate, corupţie, condamnări, taxe şi insolvenţe. Ministerul Economiei a demarat, în primăvara anului 2012, noi consultări cu reprezentanții industriei românești în vederea elaborării unui Document de Politică Industrială, care să reprezinte strategia de reindustrializare a României. Documentul nu este gata nici până astăzi. Pe scurt, România nu are nicio direcție în privința dezvoltării industriale”, a declarat Andreea Paul.

Prim-vicepreședinte PDL a atras atenția că toate celelalte state europene au elaborat politici şi strategii de relansarea economică.

”Celelalte state europene ne-au luat-o cu mult înainte.În plină criză economică, în anul 2008, Irlanda a lansat o strategie pentru relansarea economică concentrată în jurul conceptului de economie inteligentă. Cehii au ca obiectiv strategic până în anul 2020 să devină al 5-lea cel mai puternic centru de cercetare şi inovare din UE, conform strategiei de competitivitate. Nemţii vor să aibă cea mai eficientă economie verde din UE. Primul ministru din Ungaria, Viktor Orban, a anunțat că industrializarea accelerată și diminuarea costurilor la energie este prioritatea acestui an. Guvernul Ponta n-are niciun obiectiv, în afară de a-și proteja propriile interese și ale baronilor care-i dirijează. Guvernul Ponta îngroapă economia României din ce în ce mai mult, cu fiecare zi care se scurge. Sunt un pericol pentru naţiune”, a declarat Andreea Paul.

Declarațiile au fost făcute ieri seară, La Râmnicu Vâlcea,  în contextul unei întâlniri cu mediul de afaceri, organizată de PDL. Evenimentul, la care au participat peste 200 de oameni de afaceri din zonă, a avut ca temă  găsirea unor soluții pentru reindustrializarea României și crearea a noi locuri de muncă.

Cele mai citite

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Silvestru Şoşoacă, condamnat definitiv pentru ultraj

Silvestru Şoşoacă a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucureşti la plata unei amenzi penale de 18.000 lei pentru ultraj, după ce...

Dovada că simularea Bacalaureatului a fost o mascaradă

Am mai explicat că impunerea la nivel național a evaluării digitalizate pentru lucrările scrise la  simulările examenelor naționale a reprezentat doar un proces menit...
Ultima oră
Pe aceeași temă