22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportAndreea Paul (Vass): România este supusă unui terorism economic al Guvernului Ponta

Andreea Paul (Vass): România este supusă unui terorism economic al Guvernului Ponta

Prim-vicepreședinte PDL, Andreea Paul, a declarat că România este supusă unui terorism economic al Guvernului Ponta care vinde industria românească la fier vechi. 

“România nu are în prezent un document strategic care să privească în mod concret stimularea competitivității sau dezvoltarea industrială, deși încă din iunie 2010 Guvernul PDL a dat publicităţii un studiu amplu: "Reindustrializarea României: politici şi strategii". Nimic nu s-a mai întâmplat după plecarea PDL de la guvernare. Cu USL am asistat doar la privatizări penibile, eşuate, corupţie, condamnări, taxe şi insolvenţe. Ministerul Economiei a demarat, în primăvara anului 2012, noi consultări cu reprezentanții industriei românești în vederea elaborării unui Document de Politică Industrială, care să reprezinte strategia de reindustrializare a României. Documentul nu este gata nici până astăzi. Pe scurt, România nu are nicio direcție în privința dezvoltării industriale”, a declarat Andreea Paul.

Prim-vicepreședinte PDL a atras atenția că toate celelalte state europene au elaborat politici şi strategii de relansarea economică.

”Celelalte state europene ne-au luat-o cu mult înainte.În plină criză economică, în anul 2008, Irlanda a lansat o strategie pentru relansarea economică concentrată în jurul conceptului de economie inteligentă. Cehii au ca obiectiv strategic până în anul 2020 să devină al 5-lea cel mai puternic centru de cercetare şi inovare din UE, conform strategiei de competitivitate. Nemţii vor să aibă cea mai eficientă economie verde din UE. Primul ministru din Ungaria, Viktor Orban, a anunțat că industrializarea accelerată și diminuarea costurilor la energie este prioritatea acestui an. Guvernul Ponta n-are niciun obiectiv, în afară de a-și proteja propriile interese și ale baronilor care-i dirijează. Guvernul Ponta îngroapă economia României din ce în ce mai mult, cu fiecare zi care se scurge. Sunt un pericol pentru naţiune”, a declarat Andreea Paul.

Declarațiile au fost făcute ieri seară, La Râmnicu Vâlcea,  în contextul unei întâlniri cu mediul de afaceri, organizată de PDL. Evenimentul, la care au participat peste 200 de oameni de afaceri din zonă, a avut ca temă  găsirea unor soluții pentru reindustrializarea României și crearea a noi locuri de muncă.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă