7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportAnastase: Ponta a jucat rolul victimei închipuite; PSD e victima propriei incompetenţe

Anastase: Ponta a jucat rolul victimei închipuite; PSD e victima propriei incompetenţe

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, în replică la acuzaţiile ce i-au fost aduse de către preşedintele PSD, Victor Ponta, că liderul social-democrat “a preferat să joace rolul unei victime închipuite”, iar PSD este “o victimă a propriei incompetenţe”, scrie Mediafax.

Ea a menţionat că Ponta “a chiulit” de la şedinţa Camerei Deputaţilor, deşi ar fi putut să citească moţiunea simplă a PSD pe agricultură. “Nici dumnealui şi niciunul dintre semnatarii moţiunii nu au dorit să facă acest lucru”, a adăugat Anastase.

PSD va depune sesizări la Comisia juridică şi la Parchet împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, acuzând-o de abuz în serviciu, pe motiv că aceasta blochează acţiunile democratice ale opoziţiei, potrivit lui Ponta.

Acesta a precizat, într-o conferinţă de presă, că “Roberta Anastase şi acoliţii” ei au blocat dezbaterea moţiunii simple a PSD privind agricultura şi că adevărata miză este blocarea opoziţiei de a depune şi dezbate moţiunea de cenzură care ar duce la căderea Guvernului şi de a-l suspenda pe preşedinte.

El a spus că deputaţii PSD vor încerca miercuri dimineaţă să discute în plen moţiunea simplă pe agricultură. “Moţiunea este pe ordinea de zi care este stabilită de Biroul Permanent şi Anastase nu poate să spună de capul ei că nu este moţiunea pe ordinea de zi”, a spus liderul PSD. El a adăugat că Anastase “vorbeşte prostii” când spune că moţiunea simplă este considerată retrasă.

Cele mai citite

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă