13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportAnastase: Nu vorbim de o majorare a salariilor, ci de o reîntregire...

Anastase: Nu vorbim de o majorare a salariilor, ci de o reîntregire a acestora

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, luni, că nu este vorba despre o majorare a salariilor cu şase luni înainte de alegeri, ci despre “o reîntregire a lor”, apreciind că aceasta reprezintă “un gest de dreptate socială”, relatează Mediafax.

Anastase a fost întrebată dacă legea permite majorarea salariilor bugetarilor cu şase luni înainte de alegeri. “Noi nu vorbim de o majorare, ci vorbim de o reîntregire a lor. Dacă vă amintiţi, salariile au fost tăiate cu 25%, după acel moment a venit prima etapă a reîntregirii cu 15%, iar acum practic se ia în considerare ultima parte, ca salariile să revină la forma lor iniţială. Deci nu vorbim de o creştere a salariilor”, a răspuns Roberta Anastase.

Ea a mai spus că această reîntregire a salariilor bugetarilor este în programul de guvernare. “Practic, vorbim de o restanţă pe care o aveam pentru a reîntregi salariile bugetarilor. Este programul nostru de guvernare, vorbim de precauţii economice de care s-a ţinut cont şi se ţine cont în continuare, dar de principiu absolut toată coaliţia, dar în primul rând preşedintele ţării şi PDL susţin acest punct care se află în programul nostru de guvernare”, a explicat Anastase.

Întrebată cum comentează faptul că premierul spunea săptămâna trecută că nu sunt bani pentru majorări salariale, Roberta Anastase a spus că “permanent” s-au făcut calcule în acest sens.

“Permanent noi am făcut aceste calcule şi de aceea încă de la începutul anului am încercat să spunem că vrem să ne ţinem de acest obiectiv, dar evident luând în considerare evoluţiile economice şi am spus atunci: România este stabilă din punct de vedere economic, a înregistrat cea mai mare creştere economică din UE, este foarte important să facem, dacă vreţi, acest gest de dreptate socială, despre care şi noi cei din PDL şi preşedintele ţării am vorbit permament. Este un gest pe care dorim să ni-l asumăm până la capăt”, a precizat Roberta Anastase.

Anastase a precizat că în coaliţie nu s-a discutat despre o dată la care ar urma să se realizeze “reîntregirea” salariilor bugetarilor. “Asta e decizia Guvernului, nu s-a discutat această dată”, a adăugat Anastase.

Liderii coaliţiei au decis, luni, ca salariile bugetarilor să fie majorate începând cu luna iunie, urmând ca Guvernul să analizeze procentul cu care se va face majorarea, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă