7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSportAnastase, Falcă şi Boagiu, printre liderii PDL care vor să ceară din...

Anastase, Falcă şi Boagiu, printre liderii PDL care vor să ceară din nou demisia lui Boc

Mai mulţi lideri ai PDL, printre care Roberta Anastase, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă şi Anca Boagiu, intenţionează să ceară, joi, în Colegiul Director, demisia premierului Emil Boc, nemulţumiţi de remanierea anunţată de acesta, potrivit unor surse democrat-liberale citate de NewsIn.

Un membru al Biroului Permanent al PDL care a dorit să-şi păstreze anonimatul a precizat că motivul pentru care doreşte demisia premierului este că “Emil Boc s-a făcut că nu înţelege votul de ieri (n.r. de miercuri seara) legat de remaniere”.

Mai mulţi lideri democrat-liberali sunt nemulţumiţi de remanierile făcute de premierul Boc, dar şi de oamenii propuşi de acesta pentru a-i înlocui pe miniştrii remaniaţi. Aceştia îi reproşează lui Emil Boc inclusiv faptul că ar fi trecut peste opiniile preşedintelui Băsescu atunci când a ales persoanele pe care să le schimbe din Executiv.

“Da, avem să-i reproşăm premierului faptul că a ignorat parlamentarii şi că a refuzat să-i remanieze pe grei ai partidului, precum Adriean Videanu sau Radu Berceanu”, au precizat sursele democrat-liberale.

De altfel, preşedintele Traian Băsescu ar fi avut un diferend cu premierul Boc pe tema remanierii. Băsescu i-ar fi spus, joi dimineaţă, lui Boc, care se dusese cu o listă prea scurtă de remaniabili, din care lipseau Adriean Videanu sau Radu Berceanu, că de acum încolo lasă partidul şi Guvernul să facă ce vrea, în condiţiile în care şeful statului era adeptul unei remanieri mai largi.

Şedinţa Colegiului Director al PDL este programată să înceapă la ora 16.00.

Miniştrii Finanţelor, Sebastian Vlădescu şi al Agriculturii au precizat joi că au fost anunţati de premier că vor fi remaniaţi. Potrivit unor surse şi Mihai Şeitan riscă să-şi piardă postul.

Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă