25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportAnastase: Cred că înlocuirea lui Blaga nu va fi pentru mult timp

Anastase: Cred că înlocuirea lui Blaga nu va fi pentru mult timp

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului Vasile Blaga a fost realizată în mod ilegal, că această decizie va fi contestată la CC şi că speră să existe o decizie a Curţii cât mai repede.

Anastase a fost întrebată cum vede faptul că va avea un nou coleg la tribuna Parlamentului, în persoana lui Crin Antonescu, votat preşedinte al Senatului.

„Cred şi sper că nu pentru mult timp, pentru că această înlocuire nu s-a făcut într-un mod legal, s-au încălcat absolut toate procedurile, las la o parte procedurile reglamentare, dar în primul rând procedurile constituţionale, aşa încât evident avem colegii noştri la Senat care vor contesta această hotărâre şi sperăm ca să existe o decizie a Curţii Constituţionale cât mai repede, care să aşeze lucrurile în graniţele lor constituţionale”, a spus Anastase.

De asemenea, ea a susţinut faptul că adresa de convocare a sesiunii extraordinare la Senat a fost publicată în Monitorul Oficial în mod neconstituţional.

„La Senat s-a trimis într-un mod neconstituţional, (…) preşedintele Senatului nu a semnat o asemenea convocare, drept care nu pot să cred decât că secretarul general, realizând acest lucru, nu a dorit să încalce Constituţia”, a precizat Anastase.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă