2 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăSportAlte sporturiCIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus. Motivul invocat de forul internațional

CIO a suspendat Comitetul Olimpic Rus. Motivul invocat de forul internațional

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a suspendat cu efect imediat Comitetul Olimpic Rus, după ce acesta a decis să treacă în subordinea sa cinci organizaţii sportive din regiunile ucrainene ocupate.

Decizia a fost luată după ce Comitetul Olimpic Rus a decis să includă printre membrii săi organizaţiile sportive regionale aflate sub autoritatea Comitetului Naţional Olimpic din Ucraina (Doneţk, Herson, Luhansk şi Zaporojie).

Această decizie privează automat organismul rus de finanţare olimpică, dar nu are consecinţe asupra posibilei prezenţe a sportivilor ruşi sub un drapel neutru la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, prezenţă ce va fi însă decisă de CIO.

Rusia vizează să poată trimite sportivi, cel puţin sub drapel neutru, la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. „Sperăm că raţiunea va triumfa, că ideea de olimpism va triumfa şi că vom reveni în familia olimpică”, a declarat, la finele lui septembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele Comitetului Olimpic Rus, Stanislav Pozdniakov, afirma, la rândul său, că Rusia nu va boicota JO de la Paris şi că fiecare sportiv rus este liber să aleagă dacă doreşte sau nu să participe sub un drapel neutru.

Sportivii ruşi au fost excluşi din competiţii după lansarea ofensivei ruse în Ucraina în 2022.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Alegerile din România, sub lupa presei internaționale: ascensiunea AUR și impactul asupra Europei

Presa internațională analizează cu atenție alegerile prezidențiale și parlamentare din România, atrase de influența tot mai mare a partidului de extremă dreapta AUR. Sub...

Producătorii locali, tot mai prezenți în restaurante: o asociație dedicată le susține accesul în HoReCa

Marius Tudosiei, fondatorul Asociației Lanțului Alimentar Scurt (ALAS), susține pentru ZF că micii producători locali de alimente, de la brânzeturi la sparanghel, câștigă teren...

Amazon, în vizorul UE: posibilă investigație pentru încălcarea Actului Piețelor Digitale

Uniunea Europeană ar putea deschide o investigație împotriva Amazon în 2025, sub suspiciunea că gigantul ar fi încălcat Actul Piețelor Digitale (DMA) prin favorizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă