Alonso: Nu sunt prea bătrân să revin în Formula 1

Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, care concurează în Raliul Dakar 2020 cu echipa Toyota, consideră că la 38 ani nu este prea bătrân pentru a reveni în viitor în Formula 1.

Share

Rl online 0 comentarii

15.01.2020 - 17:30

Deşi principalul obiectiv al spaniolului din acest an este să câştige cursa de 500 mile de la Indianapolis, din IndyCar, Alonso ia în calcul și revenirea în "Marele Circ".

''Pentru moment mă gândesc doar la cursa de 500 mile. După luna mai va fi momentul să iau o decizie importantă pentru 2021, chiar dacă încă nu m-am gândit bine. În 2019, fără Formula 1, am fost ocupat cu campionatul mondial de anduranţă, cursa de 24 ore de la Daytona, pregătirea pentru Dakar. În acest an, nu îmi voi programa nimic înainte de Indianapolis, pentru a reflecta la 2021. Am nevoie să mă gândesc dacă vreau să revin în Formula 1 peste câţiva ani, pentru că nu sunt prea bătrân să revin'', a declarat Alonso pentru Gazzetta dello Sport.

Spaniolul a obţinut un loc 2 în etapa a opta a Raliului Dakar 2020, dar după accidentul spectaculos din etapa a 9-a, care l-a făcut să piardă peste o oră, a ieşit din Top 20 şi ocupă locul 55 la general.

''Dakar este o provocare personală, vreau să fiu rapid cu o maşină de raliu. Este o aventură, dar să câştig cursa de 500 mile este un obiectiv mai competitiv, aici victoria este unicul meu obiectiv. Sunt aproape să colaborez cu echipa Andretti '', a adăugat Alonso, care în cazul în care nu va reveni în Formula 1 va opta pentru campionatul IndyCar sau va continua în Campionatul mondial de anduranţă.

Comentarii