HANDBAL. Noul selecționer trebuie să ducă România la Olimpiadă

Alexandru Dedu: „Aştept foarte mult de la Burcea”

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, este optimist și își pune toate speranțele în noul antrenor al naționale feminine, Bogdan Burcea.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2020 - 09:35

Imediat după instalarea lui Bogdan Burcea la „timona” naționalei feminine, președintele FRH s-a declarat cucerit de optimismul acestuia, menționând că are așteptări foarte mari de la noul selecționer. Alexandru Dedu a ținut să sublinieze că Burcea va continua să antreneze și formația SCM Craiova: „Mi-a dat multă încredere optimismul lui Bogdan Burcea, chiar i-am şi spus asta. Aştept foarte mult de la el. Un om care are atât optimism şi nu se jenează să spună... înseamnă că se bazează pe ceva. Îl aşteptăm să o facă. Bogdan Burcea va rămâne şi antrenorul Craiovei”.

Mai mult, Dedu a asigurat că federația va încerca să satisfacă toate pretențiile noului selecționer și că orice decizie a staff-ului condus de Bogdan Burcea va fi ordin pentru conducerea FRH. „Ideea este că orice decizie cu care va veni actualul staff pentru federaţie va fi ordin. Vom face tot ce se poate ca să aibă ce le trebuie”, a spus președintele FRH.

Antrenorul celor de la SCM Craiova, Bogdan Burcea, a fost instalat la „cârma” naționalei feminine de handbal joia trecută. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a mai condus, de-a lungul carierei, formații precum Panathlitikos Dramas, CS Daewoo Craiova, Hondboltsfelagio Tjaldur, Corona Braşov şi SCM Craiova. Cea mai mare performanță reușită de Burcea a fost câștigarea Cupei EHF, în 2018, cu SCM Craiova.

Un amănunt interesant este acela că Burcea este căsătorit cu Cristina Zamfir, jucătoarea pe care o va antrena în continuare la SCM Craiova și care ar putea fi, de ce nu, convocată la națională, dacă evoluțiile sale la echipa de club vor fi convingătoare.

Singura speranță a României de a merge la Tokyo 2020 a rămas turneul preolimpic din Muntenegru, la care mai participă Norvegia, Kazahstan şi echipa gazdă. Meciurile vor avea loc în perioada 20 - 22 martie, iar primele două clasate îşi vor asigura participarea la Olimpiadă.

Comentarii