5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSportAlexandra Anghel, argint la Mondialele de la Bucureşti

Alexandra Anghel, argint la Mondialele de la Bucureşti

În finală, Alexandra Anghel a fost învinsă categoric de Buse Tosun din Turcia. Aceasta este a doua medalie de argint a delegaţiei României la actuala ediţie a CM U23.

Sportiva română o învinsese în optimile de finală pe Nomin Erdene Purvee din Mongolia, în sferturile de finală pe Romana Vovchak din Ucraina şi în semifinale pe Xiaoqian Wang din China.

Sportiva română Kriszta Tunde Incze a ratat medalia de bronz la categoria 62 kg în cadrul Campionatelor Mondiale de lupte Under 23. În vârstă de 22 de ani, Incze a fost învinsă la puncte (2-4) de Gantuya Enkhbat din Mongolia în lupta pentru ultima treaptă a podiumului.

Tot vineri, la stilul lupte libere, s-au disputat meciuri din cadrul a cinci categorii. La 57 de kilograme, sportivul român Răzvan Marian Kovacs a fost învins în optimi de Kumar Ravi (India), dar îl va întâlni în recalificări pe Taras Markovici pentru şansa de a lupta pentru bronz.

La categoria 65 kg, Ştefan Ionuţ Coman a fost eliminat încă din calificări de slovacul Elbrus Certkoev.

Sportivul român Zurab Kapraev l-a învins în calificări la categoria 70 kg pe polonezul Mateusz Dariusz Kampik, dar a pierdut apoi în optimile de finală în faţa lui Temuulen Enkhtuya din Mongolia.

Omaraskhab Nazhmudinov, recent naturalizat de Federaţia Română de Lupte, a câştigat în optimi, la 79 de kilograme, în faţa grecului Georgi Meletov, dar a fost învins în sferturi de georgianului Nika Kenceadze. Nazhmudinov va lupta, sâmbătă, în recalificări cu bulgarul Engin Rashid Ismail.

La 97 de kilograme, Rareş Popescu a pierdut în optimile de finală în faţa germanului Erik Sven Thiele.

România are cinci medalii cucerite până acum la Campionatele Mondiale U23 de la Bucureşti: Mihai Radu Mihuţ – bronz la cat. 63 kg (greco-romane), Nicu Ojog – argint la cat. 82 kg (greco-romane), Ştefania Priceputu – bronz la cat. 50 kg (lupte feminin), Andreea Ana – bronz la cat. 53 kg (lupte feminin), Alexandra Anghel – argint la cat. 72 kg.

România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Mondiale de lupte rezervate sportivilor sub 23 de ani, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 12-18 noiembrie.

Cele mai citite

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă