21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportAlegeri locale parţiale pe 3 februarie. Ponta vrea să fie ultimele din...

Alegeri locale parţiale pe 3 februarie. Ponta vrea să fie ultimele din 2013: Anul viitor ne mai ţinem şi de treabă, nu doar de alegeri. Dragnea: Taxele şi impozitele, la latitudinea autorităţilor locale

UPDATE: Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că a fost adoptată o Hotărîre de Guvern prin care Guvernul oferă cadrul necesar pentru ca din 2013 autorităţile locale să poată decide dacă vor indexa sau nu taxele şi impozitele, ţinând cont de rata inflaţiei.

Liviu Dragnea a explicat, de asemenea, că pe această direcţie, există două acte normative. Hotărârea de Guvern este cea care prevede ca din trei în trei ani, Executivul trebuie să stabilească un nivel al taxelor şi impozitelor.

Citeşte şi Dragnea: Din 2013, autorităţile locale vor decide dacă vor indexa taxele şi impozitele în funcţie de rata inflaţiei

_ _ _ _

UPDATE: Guvernul va organiza la 3 februarie alegeri pentru ocuparea posturilor vacantate la Consiliul Judeţean Teleorman şi în nouă localităţi, premierul Victor Ponta afirmând că speră ca aceste alegeri să fie singurele ce urmează să fie organizate anul viitor.

La Consiliul Judeţean Teleorman, postul de preşedinte a fost vacantat odată cu numirea lui Liviu Dragnea în Parlament şi Guvern.

„Pe 3 februarie sunt alegeri pentru funcţiile vacantate în structurile locale şi anul viitor gata cu alegerile. Da, anul viitor ne mai ţinem şi de treabă, nu doar de alegeri”, a spus Ponta în şedinţa de guvern, moment la care însă ministrul de Interne, Radu Stroe, a completat spunând : „Cine ştie ce ne rezervă viaţa”.

Ponta şi-a continuat ideea spunând că vrea ca anul viitor să îi rezerve liniştea necesară pentru a se ocupa doar de administraţie şi mai puţin de alegeri, amintind că în 2014 sunt deja programate alegeri (prezidenţiale-n.r.), astfel încât un an de pauză este binevenit.

_ _ _ _

UPDATE. Premierul Victor Ponta a declarat joi, în şedinţa de Guvern, că, în 2013, se pregătesc revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativ-teritorială.

În plus, premierul le-a cerut miniştrilor să pregătească bugetele până pe 10 ianuarie, astfel încât, până pe 14, să fie analizate în comisiile parlamentare. „Pe 14 ianuarie, bugetul trebuie să intre măcar în discuţia comisiilor parlamentare”, a subliniat Ponta. 

De asemenea, până pe 7 ianuarie trebuie facut proiectul de buget pentru 2013, iar până pe 9, trebuie pregatite proiectele de restructurare a ministerelor, a mai declarat Victor Ponta.

„În 3 februarie, avem alegeri pentru funcţiile vacantate în structurile locale şi gata cu alegerile. Anul viitor, ne mai ţinem şi de treabă, mai puţin de alegeri. Avem alegeri în 2014, deci cred că un an de pauză este binevenit”, a arătat premierul. 

„2013 este anul revizurii Constituţiei şi reorganizării administrativ-teritoriale”, a mai spus Ponta.

Cabinetul condus de Victor Ponta se reuneşte în şedinţă, joi, de la ora 10:00, pentru ultima oară în acest an, în a treia zi de Crăciun.

„Programul Primului-ministru Victor Ponta în data de 27 decembrie 2012. Ora 10.00 Şedinţa săptămânală de Guvern, la Palatul Victoria”, potrivit Biroului de presă al Guvernului.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi se află reorganizarea instituţiilor din subordinea ministerelor şi nominalizările noilor secretari de stat, al căror nume ar putea fi anunţat la sfârşitul reuniunii.

Tot în cadrul şedinţei de joi ar putea fi prezentat şi raportul privind situaţia deszăpezirilor după ninsorile puternice din ultimele săptămâni.

Citeşte şi În prima şedinţă de Cabinet, premierul a cerut începerea discuţiilor cu sindicate pe buget şi a atenţionat că nu îi plac cereri gen „Daţi-ne!”

Prima şedinţă a Guvernului Ponta II a avut loc în data de 22 decembrie, după ce, pe 21 decembrie, seara, noii miniştri au depus jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă