19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportALEGERI LOCALE 2012. SONDAJ. Sectorul 6. Mănescu trece în faţa lui Poteraş

ALEGERI LOCALE 2012. SONDAJ. Sectorul 6. Mănescu trece în faţa lui Poteraş

Sectorul 6 e pe cale să-şi schimbe primarul. Rareş Mănescu (USL) în locul lui Cristian Poteraş (PDL), arată datele unui sondaj CURS realizat la comanda GeoPol pentru Realitatea TV în perioada 27 mai – 2 iunie, scrie Realitatea.net.

Conform studiului, Mănescu are un avans de cinci procente în faţa lui Poteraş. Mănescu – 39%, Poteraş – 34%, pe trei fiind independentul Ştefan Florescu – 13%.

„Dacă la începutul campaniei, USL părea că pune în pericol un succes sigur la începutul anului în sectorul 6 (prognozat de analiza GeoPOL) prin proasta gestionare a competiţiei între Rareş Mănescu şi Ştefan Florescu, azi electoratul pare a-l scoate din necaz pe candidatul USL. Fără să se modifice structura candidaturilor, cu aproape o săptămână înainte de alegeri, Ştefan Florescu pierde teren in favoarea lui Mănescu, semnal prost pentru Poteraş. Rareş Mănescu are 39% faţă de 38% în sondajul GeoPOL de la începutul campaniei, Cristian Poteraş 34% faţă de 38%, independentul Ştefan Florescu 13% faţă de 20%. In mod evident, conform trendurilor, Rareş Mănescu va capitaliza probabil încă o parte din votanţii lui Florescu, în timp ce Poteraş nu mai are resurse de creştere. Sa remarcam însă (in)fidelităţile: 92% dintre votanţii PDL la consiliul local votează la primărie pentru Poteraş, niciunul dintre votanţii PDL nu ar vota cu Mănescu; doar 76% dintre votanţii USL îl susţin pe Rareş Mănescu, iar dintre „nehotărâţii” de la votul pentru Consiliul Local (aproape jumătate dintre electori, o mică parte dintre aceştia având totuşi o opţiune de vot pentru primăria de sector), cei care ar vota pentru funcţia de primar s-ar îndrepta 13% spre Mănescu, 43% către Poteraş, 44% către altă opţiune (inclusiv Ştefan Florescu). Nu vorbim totusi de un număr mare de votanţi, dar tendinţa poate fi generatoare de probleme serioase pentru candidatul USL, mai ales in cazul unor „accidente” neprevazute in ultima saptamana de campanie”, se arată în analiza GeoPol.

La Consiliul local, disputa e tranşată, în aceleaşi culori ca în tot Bucureştiul. USL are 54%, PDL are 24%, iar PP-DD – 8%.

Sondajul CURS a fost realizat pe un eşantion de 4800 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-1.5% la un nivel de incredere de 95%. La nivel de sectoare marja maximă este de +/- 3.4% la un nivel de încredere de 95%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă