7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportAdrian Vasilescu: Mugur Isărescu nu şi-a propus să candideze la preşedinţie. Ar...

Adrian Vasilescu: Mugur Isărescu nu şi-a propus să candideze la preşedinţie. Ar trebui să mai aibă un mandat la BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu şi-a propus să candideze la preşedinţie, a spus consilierul său, Adrian Vasilescu, invitat la Digi24. „Ar trebui ca Mugur Isărescu să mai aibă un mandat la BNR”, a adăugat acesta.

“Candidatura guvernatorului este o problemă de voinţă personală, nu şi-a propus să candideze la preşedinţie. Chestiunea candidaturii e o problemă serioasă, trebuie să te gândesti, să te pregăteşti, nu merge să te prezinţi individual. O candidatură la preşedinţie fără un partid puternic în spate nu are succes. Pe de altă parte însă, e foarte limpede că în aceşti ani în care a făcut dovada că, deşi România a mers pe valurile crizei, stabilitatea financiară a fost asigurată în toate momentele. De aici încolo, probabil în 2015 să vedem că se naşte un nou ciclu economic, care va trebui să să vină cu avânt, este nevoie de o bază foarte solidă, care nu poate fi decât stabilitatea financiară a ţării. Mugur Isărescu ar trebui să mai aibă un mandat la BNR. Este singurul lucru bun care se poate face la BNR pentru viitorul ţării. De ce să îşi schimbe scena?”, a declarat Adrian Vasilescu.

Acesta a dezvăluit şi motivele candidaturii guvernatorului la preşedinţie, în 2000: „Candidatura din 2000 a fost un exerciţiu. A acceptat pentru că în acel timp erau trei obiective stabilite la Guvern: creşterea economică, dezinflaţia şi integrarea UE în 2007. A lăsat totul la cheie. A candidat pentru ca Guvernul să funcţioneze bine”.

Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă