13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportAdrian Năstase, “pentru România liberă”

Adrian Năstase, “pentru România liberă”

Fostul premier al României, Adrian Năstase, răspunde pe blogul său la articolul din RL Wikileaks: „Guvernul PSD nu a vrut să lupte cu corupţia din sănătate”.

„Corupţie în sistemul medical românesc a existat şi, se pare, există în continuare”, scrie liderul PSD. Acesta susţine că între 2001 şi 2004 „s-au făcut unele eforturi de a micşora efectele sale (ale corupţiei, n.red), mai ales în ceea ce priveşte achiziţionarea de medicamente.”

Năstase aminteşte de un episod potrivit căruia fostul ministru Blănculescu ar fi alergat „cu pistolul la el, să controleze licitaţiile de medicamente.”

Totodată, spune fostul premier, „domnul Brânzan v-a explicat că noi aveam nevoie de un sprijin concret şi am fi preferat să finanţăm un spital nou, de psihiatrie, domeniu în care situaţia era disperată.”

Social-democratul sgerează că „dincolo de problemele reale ale sistemului medical românesc, au existat şi alte motivaţii ale unor mesaje diplomatice”.

„Dar poate îl mai întrebaţi pe domnul Brânzan ce ştie în legătură cu „sugestiile” de cumpărare a unor medicamente pentru programul naţional gratuit pe care îl iniţiasem pentru bolnavii SIDA. Şi poate îl mai întrebaţi şi de ce fostul ambasador Michael Guest era aşa de supărat pe Adrian Streinu-Cercel,” notează politicianul.

Acesta conchide răspunzând presupunerilor din telegrama Wikileaks, potrivit cărora soţia sa „a profitat direct de corupţia sistemică”: „În ceea ce priveşte implicarea soţiei mele în sistemul de sănătate, aştept de 7 ani să vină cineva să-mi aducă acţiunile ei de la lanţul de farmacii Sensi Blu.”

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă