25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportACUZAŢIE. Ecaterina Andronescu a permis un PLAGIAT în 2006, când era coordonator...

ACUZAŢIE. Ecaterina Andronescu a permis un PLAGIAT în 2006, când era coordonator de doctorat. Băsescu a semnat decretul de numire în funcţia de ministru al Educaţiei

UPDATE. Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei, informează Administraţia prezidenţială.

Citeşte aici mai multe.

–-

Ecaterina Andronescu urmează să depună, în această seară, jurământul în calitate de ministru al Educaţiei. Preşedintele Băsescu i-a solicitat o declaraţie pe proprie răspundere că nu a plagiat. În 2006, „Cotidianul” publica un articol incriminator la adresa social-democratei, informează Realitatea TV.

Situatia este semnalata de presedintele Asociatiei pentru Educatie si Cercetare (EDU-CER), Ştefan Vlaston, pe site-ul Contributors, unde sunt prezentate fragmente din articolul intitulat „Cati Andronescu a moşit un plagiat”, articol publicat de Iuliana Gatej în „Cotidianul”, in noiembrie 2006.

În articolul menţionat se arată că, în 2003, Ecaterina Andronescu, pe atunci ministrul Educatiei, a devenit conducatorul de doctorat al Cristinei Nechifor, sef de lucrari la Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Conform sursei citate, doctoranda Nechifor a prezentat trei sinteze despre particule magnetice si ferofluide: doua la a XIII-a Conferinta Romana Internationala de Chimie si Inginerie Chimica, iar a treia in „Revista Nationala de Chimie”, numarul din august.

Citeşte şi Băsescu: Andronescu să declare că nu a plagiat şi să se asigure că nu e incompatibilă

Din articol, reiese ca plagiatul a fost confirmat de autorul lucrarii originale, un chimist olandez pe nume Gerard Antonie van Ewijk de la Universitatea din Utrecht, care, atunci cand a citit teza incriminata, a zis ca „este fara nici un dubiu cea mai evidenta copiere a unui text pe care am vazut-o pana acum”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă