33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSport88 concurenți turează motoarele la Trofeul Râșnov

88 concurenți turează motoarele la Trofeul Râșnov

upă un debut de sezon dificil, afectat de pandemia globală, Campionatului Național de Viteză în Coastă Total își intră treptat în drepturi, numărul de concurenți crescând de la etapă la etapă. Dacă la Cheile Grădiștei și la Reșița au luat startul 57, respectiv 69 de piloți, lista de înscrieri pentru cea de-a treia etapă, Trofeul Râșnov powered by Total, cuprinde nu mai puțin de 88 de nume. Extrem de populară printre piloți, runda de viteză în coastă de pe Valea Cetății se desfășoară pe zona de la ieșirea din Râșnov spre stațiunea montană Poiana Brașov.

Învingător în primele două etape, Emil Nestor (Normal M20FC) vine la Râșnov din postura de lider detașat al clasamentului, dar, din păcate pentru spectacolul automobilistic, nu se vor afla la startul din acest weekend doi dintre piloții cu șanse mari la primul loc. Este vorba de Lucien Hora, campionul național en-titre al categoriei II, care a absentat și în celelalte două etape din 2020, și Simone Tempestini, care a dovedit că poate fi foarte rapid în prototipul Radical.

Din cauza carantinării pentru o perioadă de 14 zile impuse de guvernul italian pentru oricine intră din România în Italia, echipa de mecanici care trebuia să vină cu mașina închiriată de Simone Tempestini nu a putut face deplasarea. Astfel, campionul național de raliuri nu se va afla la start.

“Ne vedem nevoiți să renunțăm la participarea noastră la Trofeul Râșnov. Mulțumim partenerilor italieni, care au încercat totul ca să reusească să ne aducă mașina.” a declarat managerul Napoca Rally Academy, Marco Tempestini.

În Trofeul Râșnov sunt anunțate prototipuri ale clasei CN/E2-SC ce vor fi pilotate de Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 Evo), Emil Ghinea (Norma M20 F), Dani Oțil (Radical SR4) și Octavian Ciovică (Radical SR8).

Categoria I propune o luptă la vârf pe cinste, liderul Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo) încercând să câștige în fața urmaritorilor săi, Alex Mirea (BMW M2 CS) și Alin Luca (Porsche 911 GT3 Cup).

Trofeul Râșnov powered by Total va debuta vineri, 31 iulie 2020, având programate în prima parte a zilei trei sesiuni de recunoaștere, urmate de două runde de antrenamente cronometrate. Antrenamentele se vor desfășura începând cu orele 14:45, respectiv 16:45, iar rezultatele lor vor stabili ordinea de start din concursul de a doua zi. Sâmbătă, 1 august 2020, după încă două urcări de recunoaștere, vor avea loc manșele de concurs, cu startul programat la orele 13:00, respectiv 15:00.

Traficul rutier va fi restricționat pe DN1E, sectorul km17 (Poiana Brașov) – km22 (Râșnov) în zilele evenimentului auto: vineri, 31 iulie 2020 – în intervalul orar 08:30 – 18:30 și sâmbătă, 01 august 2020 – în intervalul orar 08:30 – 17:30.

Cele mai citite

Cod galben de caniculă şi disconfort termic, luni şi marţi, în mai multe judeţe ale ţării

Meteorologii au emis avertizare de caniculă şi disconfort termic pentru mai multe judeţe ale ţării, valabilă luni şi marţi, când temperaturile vor fi ridicate....

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...
Ultima oră
Pe aceeași temă