19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZona verde, extinsa cu 10% in sectorul 1

Zona verde, extinsa cu 10% in sectorul 1

Cu aproape 10% a crescut suprafata de spatiu verde la nivelul sectorului 1, prin amenajarea mai multor terenuri virane situate in cartierele Aviatiei, Pajura si Baneasa.

Din cele 17 parcuri aflate in administrarea consiliului local, 15 au fost deja modernizate, ultimele doua, respectiv Venus si Piata Presei, urmand sa fie gata pana  la sfarsitul anului. "In aceasta vara ne-am axat pe finalizarea Parcului Kiseleff, valoarea totala a investitiei fiind de peste un milion de lei. De asemenea, lucratorii Administratiei Domeniului Public s-au ocupat de amenajarea unor noi spatii verzi in cartierele Aviatiei, Pajura si Baneasa, pentru care s-au cheltuit 478.000 lei. S-au achizitionat materiale vegetale – gard viu, trandafiri si gazon –, spatiile verzi fiind dotate cu banci, cosuri de gunoi si jardiniere", a declarat primarul Andrei Chiliman. In toamna anului trecut a debutat Campania "Adopta un spatiu verde", prin care zonele cu iarba si copaci au fost curatate de mizerie si amenajate dupa rigorile peisagistice  de catre lucratorii ADP.

 Ulterior, spatiile verzi au fost incredintate spre ingrijire si supraveghere asociatiilor de proprietari din cartierele Aviatiei, Pajura si Baneasa.  "Zonele verzi reprezinta o prioritate pentru administratia locala. Daca, la nivelul Capitalei, fiecarui bucurestean ii revin circa 11 metri patrati de spatiu verde, in sectorul 1 acesta creste la 13 metri patrati", a mai spus Chiliman, care a amintit ca norma europeana prevede o suprafata de 26 de mp pentu fiecare persoana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă