20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZona industriala la Ciugud

Zona industriala la Ciugud

– Conglomeratul va avea o suprafata de 28 de hectare.

Comuna Ciugud, amplasata in imediata vecinatate a municipiului Alba Iulia, devine una din atractiile importante pentru investitori. Administratia locala a pus la dispozitia acestora o suprafata de 28 de hectare de teren in "zona industriala Drambar", unde au fost facute deja investitii cifrate la mai multe milioane de euro. Jumatate din suprafata de teren a fost concesionata. Urmeaza ca, in perioada urmatoare, sa fie concesionate si cele 14 hectare ramase.

"Avem investitori din Franta, Turcia, Germania, Olanda si Romania. Estimam ca la finalizarea proiectului vor fi create 800 de locuri de munca. Concesionam terenul pe o perioada de 49 de ani in schimbul a 1,5 euro metrul patrat. Am impus ca si conditie in caietul de sarcini stabilirea sediului social al investitorului in comuna Ciugud. Acest lucru inseamna venituri importante din impozitele pe salariile angajatilor", a declarat Gheorghe Damian, primarul comunei. Acesta a spus ca estimarile din 2008 indica venituri la bugetul local de peste 230.000 lei de pe urma concesiunilor incheiate. Astfel, veniturile ar urma sa se dubleze, care urmare inaugurarii de noi investitii si cresterii numarului de angajati. "Inainte, cand era pasune, cheltuiam sute de milioane de lei de pe urma intretinerii terenului.

 

Acum, castigam miliarde de lei vechi de pe urma investitiilor. Aproape 90 la suta din locuitorii comunei au fost de acord si considera crearea zonei industriale ca si o prioritate pentru comuna. Pentru conditii cat mai bune, Consiliul Local a demarat lucrarile de executie a proiectelor de alimentare cu apa si canalizare, cel de introducere a energiei electrice fiind finalizat", a mai spus Gheorghe Damian. Populatia comunei este de aproximativ 2.900 de locuitori. Primarul estimeaza ca, in urmatorii ani, populatia ar urma dubleze ca urmare a exodului din Alba Iulia spre zonele rurale apropiate.

INVESTITII
In Ciugud au investit deja compania franceza Dula, producator de mobila sau Tobimar din Alba Iulia, care produce materiale de constructii si instalatii sanitare. Aici va fi construit un depozit de produse agricole, iar in prezent functioneaza aici si o statie de betoane. In acest moment, majoritatea angajatilor provin din orasul Alba Iulia si din localitatile apropiate, pentru ca in Ciugud, rata somajului este aproape de zero. Investitorii care vor crea afaceri de pana in doua milioane de euro vor trebui sa termine realizarea proiectului intr-un an, iar cei care vor avea peste doua milioane de euro vor avea ca termen doi ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă