20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Ziua păcălelilor", ziua promisiunilor

„Ziua păcălelilor”, ziua promisiunilor

Holul Universităţii din Galaţi găzduieşte a 5-a ediţie a expoziţiei de materiale electorale „1 Aprilie – Ziua Politicianului”, organizată de Societatea Jurnaliştilor „Dunărea de Jos” (SJDJ).

 

Expoziţia este o retrospectivă a materialelor utilizate în campaniile electorale din perioada 1992-2009, gălăţenii având prilejul să îşi amintească de promisiunile politicienilor şi să constate câte din acestea au fost doar „păcăleli”. Un stand e rezervat mitei electorale, iar altul fashionului politic. Alte secţiuni prezintă materiale din campaniile Partidului Conservator din Marea Britanie, vizitatorii putând constata, prin comparaţie, că afişele şi pliantele occidentalilor sunt mai ieftine, dar şi mai eficiente în comunicarea mesajului. În premieră, sunt postate şi materiale din recenta campanie electorală din Republica Moldova.

„Brandul” ediţiei din acest este unul ironic, „prima zi de după criză” , bannerul fiind însoţit de un ceas ale cărui ace se învârt în sens invers. „Credem că e necesar să sărbătorim şi o zi a politicianului, pentru că, deşi sărbătorim Ziua Siderurgistului, Ziua Navalistului, Ziua Femeii, Ziua Copilului, nu îl sărbătorim pe cel de care depinde soarta tuturor acestora, politicianul”, ne‑a declarat vicepreşedintele SJDJ, Adrian Jugănaru.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă