19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Ziua noroiului" - Ziua Satelor Galatene

„Ziua noroiului” – Ziua Satelor Galatene

» Sarbatoare internationala, in calendarul UNESCO pe decembrie: "Ziua Noroiului"!
» In judetul Galati, sunt modernizati numai 66 km din cei 1.238 km drumuri judetene si comunale.
» In ritmul actual, modernizarea drumurilor comunale va fi finalizata in anul 3179!
lista sarbatorilor UNESCO ofera surprize mari, prin marea diversitate, daca nu chiar ciudata alegere a unora dintre subiectele carora le sunt dedicate aceste zile. >n decembrie, au loc "Ziua Merelor Rosii", "Ziua Lamelor de Barbierit", "Ziua Hainelor pentru Copii", "Ziua Petrecerilor in Halat de Baie", "Ziua Caselor de Turta Dulce", totul culminand cu "Ziua Noroiului". Cu siguranta, la noi "Ziua Noroiului" va fi sarbatorita cu tot fastul, pentru ca ulitele satelor romanesti sunt in aceasta perioada a anului pline de noroi. >n judetul Galati, exista 1238 km de drumuri judetene si comunale, din care numai 66 km sunt modernizate. Restul sunt drumuri "pavate" cu noroiul lipicios. sansele schimbarii acestei situatii sunt minime, daca luam in calcul faptul ca in perioada 2004/2006 au fost modernizati numai 2 km de drumuri comunale, in acest ritm se va reusi modernizarea drumurilor comunale din judet abia in anul… 3179! >n acest an, Consiliul Judetean Galati a primit de la Guvern 200 de miliarde de lei vechi, dar acesti bani vor fi folositi doar la peticirea cu asfalt a drumurilor judetene.
Consiliul judetean intentioneaza sa angajeze un imprumut bancar de 85.000.000 lei, din care pentru modernizarea drumurilor este alocata aproximativ o treime, adica 27.196.000 lei. Restul sunt alocate pentru obiective cum ar fi reabilitarea caminelor culturale din Poiana, Grivita si Baleni! Pana la Caminul Cultural, unde in cel mai bun caz se intampla o nunta, satenii pot sa mearga si prin noroi. Cu pantofi de schimb, pentru ca la eveniment sa aiba pantofii curati, ca europenii!
» Blocaj politic
Deocamdata, imprumutul este blocat din cauza neintelegerilor dintre consilierii PC-PSD-PNL si PD, pedistii cerand in instanta anularea Hotararii CJ Galati nr 456, pentru ca la impartirea fondurilor au fost uitate comunele cu primari PD. Daca s-ar debloca, din cele 85 milioane, vreo trei ar fi alocate pentru modernizarea strazilor din doua "orase europene", Targu Bujor si Beresti, pe care doar cele cateva blocuri sinistre, cu burlane scoase pe ferestre, le deosebesc sate. Ar urma sa fie alocata suma 1.747.000 lei pentru modernizarea unor strazi din Tg Bujor si 1.200.000 lei pentru reabilitarea strazii Valea Chinejei din orasul Beresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă