14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Ziua Marinei, la Constanța. Peste 3.000 de militari și nave...

VIDEO. UPDATE. Ziua Marinei, la Constanța. Peste 3.000 de militari și nave de luptă, în Marea Neagră. Patru militari au leșinat, din cauza căldurii

UPDATE 11.32: Patru militari aflaţi pe faleza din faţa Comandamentului Flotei au leşinat, în timpul slujbei religioase oficiate de mai mulţi preoţi în frunte cu Înalt Preasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului,. Deşi ei şi-au revenit repede, au fost duşi la Ambulanţele aflate în zonă pentru a primi îngrijiri medicale, conform Mediafax.

Citește și: Ziua Marinei în Capitală: Monument, dezvelit în parcul Herăstrău

În prezent, manifestările prilejuite de Ziua Marinei sunt în plină desfăşurare la Constanţa, la eveniment participând şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

UPDATE 10.43: Doi militari au leșinat pe faleza Comandamentului Naval, din cauza căldurii. Vor primi îngrijiri medicale, transmite B1 TV.

Citește și: Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Marinei și Sf. Maria

Peste 15.000 de persoane participă, vineri, la evenimentele pregătite de Ziua Marinei, la Constanța, conform Digi 24.

Citește și: CONSTANȚA. Ghid pentru Ziua Marinei

Peste 3000 de militari şi zeci de nave de luptă fac spectacol atât pe mare, cât şi pe uscat.

Festivităţile încep la ora 9:55 cu un ceremonial de ridicare a pavilionului, geacului şi Marelui Pavaz la catarg. Apoi, trăgătorii de elită de pe navele, elicopterele şi avioanele de luptă deschid focul pe mare.

Citește și: Peste 20.000 de polițiști, jandarmi și pompieri, în dispozitiv pentru minivacanța de Sfânta Maria Mare

Pe uscat se desfăşoară ceremonii militare, spectacole ale fanfarei, jocuri marinăreşti şi concursuri sportive. Sărbătoarea se încheie la ora 22 cu parada retragerii cu torţe.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/b4aba02ec72ec8fc92f99cdb050a5b96/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Programul complet al Zilei Marinei, conform Ministerului Apărării Naționale:

CONSTANŢA

– La sediul Comandamentului Flotei vor avea loc, de la ora 10.00, un ceremonial militar şi religios, sosirea Zeului Neptun, exerciţiul naval FNR 2014 şi parada navală;

– În Portul Tomis se vor desfăşura, de la ora 13.00, jocuri marinăreşti, de la ora 19.00, concertul oferit de Asociaţia „Litoral – Delta Dunării, de la ora 20.15, ceremonialul de coborâre a pavilionului, geacului şi Marelui Pavoaz, de la ora 21.00, concertul trupei AMADEUS, iar de la ora 22.00, retragerea cu torţe pe itinerariul Comandamentul Flotei-Piaţa Ovidiu-Prefectura Constanţa.

BRĂILA

– Pe faleza Dunării se vor desfăşura, între orele 09.00 şi 13.00, exerciţiul FNR 14,  sosirea Zeului Neptun, jocuri marinăreşti şi parada navală.

BUCUREŞTI

– În Parcul Herăstrău, zona debarcader, între orele 09.00 şi 12.00, vor avea loc un ceremonial militar şi religios, sosirea Zeului Neptun şi jocuri marinăreşti, iar de la ora 18.00, la foişor, un concert de fanfară.

GALAŢI

– La Gara Fluviala de pe faleză, de la ora 17.30, va avea loc un ceremonial militar şi religios.

MANGALIA

– Pe faleză, de la ora ora 10.00, se vor desfăşura ceremonialul militar şi religios, sosirea Zeului Neptun, exerciţiul naval FNR 14 şi jocuri marinăreşti, de la ora 11.30, ateliere interactive, de la ora 20.00, un spectacol de fanfară, de la ora 21.00, retragerea cu torţe şi de la ora 22.00, un spectacol cu focuri de artificii.

TULCEA

– Pe faleză, între orele 10.00 şi 13.00, vor avea loc o ceremonie militară, sosirea Zeului Neptun, exerciţiul FNR 14, parada navală şi jocuri marinăreşti.

SULINA

– Pe faleză, de la ora 09.00, se va desfăşura un ceremonial militar şi religios, iar între orele 16.00 şi 19.00 populaţia va putea vizita navele militare.

TIMIŞOARA

– Pe faleza Canalului Bega va avea loc, de la ora 10.00, un ceremonial militar şi religios şi vor fi oragnizate ateliere interactive de noduri marinăreşti şi lucrări de matelotaj.

 

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă