18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialZiua Internaţională a Pământului, la a 41-a aniversare

Ziua Internaţională a Pământului, la a 41-a aniversare

700 milioane de oameni, din 170 de ţări, vor sărbători astăzi Ziua Internaţională a Pământului, ajunsă la a 41-a aniversare, relatează Agerpres.

La nivel global, ecologiştii din peste 4.000 de organizaţii nonguvernamentale au ocazia să atragă atenţia asupra problemelor cauzate, în principal, de aglomerarea urbană şi industrială din ultimii ani.

În acest sens, site-ul organizaţiei ‘Earth Day’, instituţia care coordonează, la nivelul a peste 170 de ţări, acţiunile dedicate protejării mediului înconjurător, a lansat o aplicaţie Facebook creată ca să  atragă oamenilor atenţia asupra schimbărilor climatice şi ca să susţină campania ‘Un miliard de acţiuni verzi’.

Pentru 2011, campania şi-a propus să adune promisiuni de la oameni, ce vor fi prezentate ulterior în cadrul Conferinţei ONU asupra Dezvoltării Sustenabile de la Rio de Janeiro din iunie 2012.

În România, organizaţiile de mediu şi instituţiile publice de protecţie a mediului au anunţat demararea unor acţiuni dedicate Zilei Pământului. Astfel, organizaţia Greenpeace inaugurează, astăzi, în pasajul subteran din Piaţa Universităţii, expoziţia cu titlul ‘Politizarea ecologiei/ecologizarea politicii’, ce aduce în atenţia publicului zece lucrări grafice pe teme de mediu, realizate de către arhitect Cristian Maimaduc. Expoziţia, care marchează lansarea Campaniei pentru combaterea schimbărilor climatice a organizatiei Greenpeace România, va fi deschisă timp de două săptămâni.

Ziua Internaţională a Pământului’ a fost lansată, pentru prima dată, în anul 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson, acel moment fiind considerat debutul mişcării ecologiste.

Cele mai citite

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă