12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialZiua de Sfântul Andrei, încă o zi liberă de la Parlament

Ziua de Sfântul Andrei, încă o zi liberă de la Parlament

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede ca ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să fie declarată zi liberă, sărbătoare a creştinării poporului român, potrivit Mediafax.

Proiectul de lege iniţiat de PDL şi agreat de toate grupurile parlamentare a fost adoptat cu 236 de voturi “pentru”, două “împotrivă” şi 10 abţineri.
“S-a spus că avem foarte multe zile libere în România. E adevărat. Cei din mediul de afaceri pot acorda o zi liberă, pe data de 30 noiembrie, iar în cazul în care nu va fi posibil se poate da zi liberă şi în altă zi, astfel încât să nu fie perturbate activităţile productive sau comerciale. Prin acest act normativ respectăm ceea ce trebuie respectat”, a precizat deputatul PDL Petru Călian la dezbaterile generale asupra proiectului de lege.

Deputatul PSD Marian Neacşu a subliniat, la rândul său, că acest proiect s-a bucurat de susţinerea tuturor grupurilor parlamentare.
“Miza nu o constituie acea zi liberă, ci faptul că Sfântul Andrei este ocrotitorul României, iar această zi era normal să fie celebrată într-un mod în care să corespundă simţirii poporului român şi, nu în ultimă instanţă, faptului că într-un fel sau altul fiecare dintre noi simţim răspunderea morală, spirituală a unui atare eveniment”, a explicat Neacşu.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Cele mai citite

Primul centru de dezintoxicare cu servicii ”all-inclusive” din România

Zilele trecute, s-a deschis primul centru privat de dezintoxicare de tip all-inclusive din România. Aici, cei aflați în lupta cu dependențele de orice...

Ratingul României, confirmat la BBB minus

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută a României la "BBB minus" cu perspectivă stabilă."Ratingul...

Gheboasă, audiat la DIICOT Dâmbovița într-un dosar de droguri

Gheboasă, în acte Gabriel Gavriș, prins cu droguri, a fost adus la audieri, vineri seara, la DIICOT Dâmbovița. Surse judiciare au precizat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă