» Peste 5000 de persoane au asistat la sarbatoarea statiunii sud-dobrogene si la numeroasele evenimente organizate aici.
» Folclor local, expozitie de obiecte traditionale, jocuri si evenimente sportive.
Pentru prima data in ultimii zece ani, statiunea situata pe malul "lacului vargat" a fost asaltata in sezonul estival de peste 20.000 de turisti, cifra-record care demonstreaza ca Techirghiol a reintrat pe harta turistica a Dobrogei. Saptamanal, in statiune se cazeaza in jur de 2500 de vilegiaturisti care au sesizat schimbarile in bine survenite aici in ultimii doi ani. Apogeul sezonului a fost atins in perioada 3-5 august, cand au avut loc Zilele Orasului Techirghiol, o sarbatoare care a cuprins numeroase manifestari, spectacole si evenimente cultural-sportive. Potrivit autoritatilor care au vegheat la asigurarea linistii si ordinii publice in aceasta perioada, la spectacolele organizate seara au participat in jur de 5000 de persoane, turisti si localnici deopotriva. Pe scena amplasata in centru au urcat cele mai bune ansambluri folclorice din judet si cateva aduse din tara. De asemenea, spectatorii au putut asista la un spectacol oferit de ansambluri traditionale ale etniilor care convietuiesc in localitatea sud-dobrogeana. Peste tot in oras s-au organizat evenimente de mare interes, cum ar fi expozitia de sculptura a lui Ioan Culea sau cea de fotografie a lui Mircea Stoian, vernisajul "La noi acasa" de la Restaurantul Dromas si multe altele. Pe stadionul din localitate s-au desfasurat meciuri de fotbal, unul de old-boys iar celalalt intre reprezentantivele oraselor Techirghiol si Rotterdam. Aceeasi arena a fost gazda luptelor tataresti, traditionalele Kures, care s-au bucurat de un real succes.
"Din flori de Techirghiol"
O expozitie extrem de interesanta a fost cea a Constantei Vlagea, artist plastic si scriitoare, care a surprins placut asistenta cu inedita sa colectie "Din flori de Techirghiol".
Aceasta se numara printre putinii artisti din lume care creeaza "tablouri" din flori uscate de o frumusete extraordinara si pe care multi le confunda ca fiind picturi in ulei.
Constanta Vlagea este autoarea mai multor volume de poezii si a unui roman inchinat "lacului vargat" si orasului care a adoptat-o cu dragoste in urma cu mai bine de trei decenii.