19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZilele Enescu la Berlin - ampla manifestare academica si muzicala

Zilele Enescu la Berlin – ampla manifestare academica si muzicala

Manifestarile organizate de Institutul Cultural Roman in cadrul Anului George Enescu, pentru a marca 50 de ani de la disparitia acestuia, continua intre 26 si 29 octombrie cu Zilele Enescu de la Berlin.

E vorba de un program amplu si concertat, pus la punct de Institutul „Titu Maiorescu” din Berlin in parteneriat cu Universitatea Artelor din Berlin, care consta intr-un simpozion de muzicologie, „Fatete ale personalitatii lui George Enescu”, si din patru concerte.
Se vor edita si un volum cu lucrarile simpozionului, dar si un CD cu inregistrari din concerte.
Si-au anuntat participarea muzicieni si muzicologi germani si romani de prestigiu, iar printre cei care vor urca pe scena in cele patru seri de concerte se numara Lawrence Foster, Sherban Lupu, Hartmut Rohde, Catalin Ilea, Lory Wallfisch, Luiza Borac, Tomasz Tomaszewski. Toti artistii au acceptat sa evolueze fara a le fi platite onorarii.
In cadrul aceluiasi eveniment va fi vernisata si expozitia „Muzica in pictura romaneasca”, cuprinzand lucrari aflate in colectii private din Germania si semnate, printre altii, de Corneliu Baba, Constantin Piliuta si Rudolf Schweizer-Cumpana. Evenimentul are loc sub inaltul
patronaj al Ambasadei Romaniei la Berlin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă