20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZilele cartierului Micalaca, o premiera pentru aradeni

Zilele cartierului Micalaca, o premiera pentru aradeni

Locuitorii unuia dintre vechile cartiere ale Aradului vor avea ocazia sa sarbatoreasca in premiera, la sfarsitul acestei saptamani, zilele cartierului lor. Initiativa de a organiza zilele cartierului Micalaca a venit din mai multe directii.

Deputatul Lucian Rivis Tipei, dupa ce a organizat tot in premiera la Arad o zi a taximetristului, a initiat si aceasta sarbatoare a micalacenilor. I s-au alaturat Parohia Ortodoxa Romana Micalaca Veche, Biserica Baptista din Micalaca, Biserica Penticostala din Micalaca, Parohia romano-catolica din Micalaca, cu sprijinul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National a Judetului Arad, dar si al Casei de Cultura a Municipiului, care se vor implica in pregatirea programului zilelor micalacenilor. Evenimentul isi propune sa ajute la redescoperirea cartierului, a trecutului, dar si a prezentului acestuia.

Programul va cuprinde o prezentare a portului popular din zona, o plimbare cu trasurile pe un traseu care cuprinde Micalaca veche, o expozitie inedita de grafica locala, un concert de coruri bisericesti si scolare, un concert de muzica populara, dar si omagierea fiilor Micalacii. In scoli se va prezenta un scurt istoric al cartierului de la prima mentionare istoriografica si pana in prezent, iar in comunitatile religioase evenimentul va fi reflectat prin anunturi si rugaciuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă