18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialZgonea: Blaga şi Anastase pot să sesizeze şi pe mama Curţii Constituţionale

Zgonea: Blaga şi Anastase pot să sesizeze şi pe mama Curţii Constituţionale

Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că Vasile Blaga şi Roberta Anastase pot să sesizeze “şi pe mama Curţii Constituţionale” referitor la revocarea lor din funcţiile de preşedinţi ai Senatului, respectiv Camerei, el precizând că cei doi trebuie să respecte legea, potrivit Mediafax.

“Pot să sesizeze şi pe mama Curţii Constituţionale. Anastase şi Blaga trebuie să respecte regulamentul şi legea, iar ei au fugit în birou. Suntem dispuşi să rămânem aici până când cei doi vor pleca din funcţii şi Avocatul Poporului, care e un instrument politic în mâna PDL, va fi înlocuit cu un om care respectă legea”, a spus Zgonea.

El a acuzat faptul că decizia de acordare a celei de-a doua pauze de consultări, de două ore, ţine de hotărârea democrat-liberalilor de a nu-şi părăsi funcţiile.

“Pedeliştii ţin de scaune şi de funcţii. Au inventat regulamentul, a intervenit neregulamentar un cetăţean care e senator şi a inventat a doua pauză pentru PDL. Grupurile au dreptul la o singură cerere. Ei au inventat pauza de două ore, au nevoie de o oră să fie emoţionaţi şi îşi prelungesc viaţa pe scaun”, a acuzat Zgonea.

El a spus că PSD a respectat toate procedurile, în timp ce democrat-liberalii vor să amâne dezbaterile şi după aceea să fugă acasă.

“Nu înţeleg de ce vor să-l ţină pe Avocatul Poporului. Demonstrează că noi am avut dreptate – Avocatul Poporului e instrumentul politic al PDL îndreptat împotriva celor care nu fac parte din această gaşcă portocalie”, a spus Zgonea.

Potrivit unor surse din USL, Valeriu Zgonea va fi numit preşedinte al Camerei Deputaţilor după revocarea din funcţie a Robertei Anastase.

Cele mai citite

Dana Nicolaescu, văduva regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, trăiește o poveste de dragoste cu medicul care l-a operat pe regizor

Sergiu Florin Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, în Târgu Jiu. Locul unde se afla casa actorului este acum ocupat de Autogara orașului....

Un adolescent israelian dispărut a fost găsit mort în Cisiordania

Armata și poliția israeliană au declarat că trupul unui adolescent israelian dispărut, care a fost probabil ucis într-un atac palestinian, a fost găsit sâmbătă...

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...
Ultima oră
Pe aceeași temă