8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialZeci de rromi din Vojvodina au cerut azil politic in Romania

Zeci de rromi din Vojvodina au cerut azil politic in Romania

Presedintele Partidului Rromilor din Serbia, Srdjan Sajn, a confirmat miercuri noapte ca zeci de rromi din Vojvodina au trecut granita in Romania si au cerut azil politic in aceasta tara, informeaza agentia oficiala de presa belgradeana Tanjug, consultata de Rompres.

Reprezentantul rromilor din Serbia sustine ca este vorba in principal despre etnici care au fost repatriati din tarile Uniunii Europene in Serbia, ca parte a programului de reintegrare.

El a declarat pentru televiziunea sarba B92 ca multi dintre rromii care s-au intors din Germania, Elvetia si alte state vest-europene s-au confruntat in Serbia cu problema asigurarii unui trai decent.

De asemenea, a adaugat Sajn, copiilor rromilor, multi dintre ei nascuti in tari membre ale UE si nevorbitori de limba sarba, nu li s-au validat diplomele scolare. In opinia presedintelui Partidului Rromilor sarb, acesta este principalul motiv pentru care ei nu s-au putut integra in Serbia.

"Din nefericire, previziunile noastre au devenit realitate. Noi am atras atentia ca daca procesul de reintegrare nu va fi pregatit asa cum trebuie, oamenii care se intorc din vestul Europei vor incepe din nou cautarea unei tari care sa le ofere azil", a mai declarat Srdjan Sajn.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...

Cum obții un zâmbet fermecător la orice vârstă cu ajutorul implanturilor dentare

Adesea, singura soluție pentru a-ți recâștiga încrederea în aspectul tău și a obține un zâmbet luxuriant este implantarea dinților. Mulți sunt îngrijorați și speriați...
Ultima oră
Pe aceeași temă