9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialZeci de profesori din Giurgiu, trimişi în judecată pentru fraudarea bacalaureatului

Zeci de profesori din Giurgiu, trimişi în judecată pentru fraudarea bacalaureatului

Aproape 65 de cadre didactice au fost trimise în judecată pentru că au iniţiat un sistem de fraudare a sesiunii, din toamna anului 2013, a examenului de bacalcaureatul, la nivelul mai multor centre de corectare, informează Mediafax.

Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată a 64 de inculpaţi, printre care directori şi directori adjuncţi ai unor licee şi şcoli generale din judeţul Giurgiu, dar şi funcţionari din cadrulInspectoratului General Şcolar Giurgiu.

O parte dintre cei trimişi în faţa instanţei, persoane cu funcţii de conducere, au fost contactate de părinţii unor candidaţi sau de persoane interpuse pentru a asigura promovarea examenului de bacalaureat a unor candidaţi. Această promovare se făcea prin mijloace ilicite, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 1.000 de euro pentru fiecare candidat, în raport de numărul de probe susţinute, relatează anchetorii.

“În realizarea obiectului infracţiunii, cadrele didactice au stabilit un sistem de semne şi parole ce au fost transmise candidaţilor, pe care aceştia le-au înserat în conţinutul lucrărilor de concurs pe prima pagină, ultimul rând”, conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

În acelaşi timp, arată sursa citată, sistemul de semne şi parole a fost transmis către profesorii evaluatori care au fost “recompensaţi” prin intermediul şefilor de centre de corectare, în funcţie de numărul de lucrări identificate cu semne, evitându-se astfel legătura directă dintre evaluator şi candidat.

Cele 64 de cadre didactice urmează să fie judecate de Tribunalul Giurgiu.

Cele mai citite

Edilul vrea să înoate contra curentului

Primarul localități Jupâneşti din județul Gorj a stârnit valuri de nemulțumire în rândul cetățenilor, după ce a anunțat planuri ambițioase pentru construcția unui...

Fiscul vânează vânzătorii de flori, în perioada Mărțișor – Ziua Femeii

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) desfășoară, în perioada 29 februarie - 8 martie a.c., activități de monitorizare și control a contribuabililor...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă