12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialZeci de mii de persoane ar putea fi evacuate în Haiti, din...

Zeci de mii de persoane ar putea fi evacuate în Haiti, din cauza uraganului Tomas

După seismul devastator din luna ianuarie, autorităţile haitiene se pregătesc să evacueze zeci de mii de persoane din taberele de corturi, iar mai multe şcoli au fost închise  în aşteptarea uraganului Tomas, informează AFP, citat de Mediafax.

Meteorologii au decretat alertă roşie în întreaga ţară. Ambarcaţiunile mici  nu mai au voie să iasă în larg, din cauza valurilor mari şi vântului puternic.

“Am decis să închidem şcolile până la trecerea uraganului; în unele şcoli locuiesc persoane rămase fără locuinţe după cutremurul din ianuarie”, anunţă Miloudy Vincent, şeful de cabinet al ministrului Educaţiei.

Furtuna Tomas, care a provocat moartea a 14 persoane pe insula Santa Lucia, s-a intensificat miercuri şi ar putea ajunge în Haiti având forţa unui uragan, anunţă Centrul Naţional al Uraganelor din SUA (NHC).

Preşedintele haitian Rene Préval s-a deplasat în mai multe regiuni pentru a încerca să convingă locuitorii să accepte evacuările din cauza intemperiilor. Sinistraţii refuză să părăsească adăposturile pentru că nu au garanţia că vor putea reveni. La Corail Cesselesse, una dintre cele mai mari tabere, locatarii ameninţau că vor organiza proteste.

Înainte de venirea uraganului Tomas, care riscă să afecteze 500.000 de persoane, Statele Unite au trimis o navă portelicopter în largul coastelor haitiene.

Haiti se confruntă şi cu o epidemie de holeră care s-a soldat deja cu cel puţin 442 de morţi.

Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

Românii, îndrăgostiți de destinațiile exotice. Numărul cererilor s-a dublat în ultimii doi ani

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice,...

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă