21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialZeci de familii asteapta mila Primariei Timisoara pentru o locuinta sociala

Zeci de familii asteapta mila Primariei Timisoara pentru o locuinta sociala

Cazul celor peste 30 de familii din Timisoara care risca sa ajunga in strada pentru ca nu au destui bani sa isi cumpere apartamentele insalubre din blocul ce apartine SC „UMT” SA a intrat si in atentia Prefecturii. Inca de acum trei luni, conducerea institutiei a cerut lamuriri de la Primaria, unde se depun cererile pentru acordarea unor locuinte sociale, insa raspunsul a venit abia acum, la insistentele Prefecturii.
„Printr-o adresa din 12 decembrie, municipalitatea a raspuns ca motivul pentru intarzierea unei comunicari in acest sens este faptul ca inca asteapta ca unele persoane, din cele 31 familii aflate in cauza, sa mai depuna solicitari pentru inscrierea pe listele de prioritati ale municipalitatii”, a declarat Laviniu Bedrosian, directorul Cancelariei prefectului Ovidiu Draganescu.
Familiile mai pot face cereri pentru inscrierea pe listele de prioritati pana la data de 29 decembrie, urmand ca, la inceputul anului 2007 sa fie clarificata situatia completa a tuturor solicitantilor din acest bloc de locuinte – a mai precizat conducerea administratiei publice locale.
In vara, conducerea „UMT” a scos la vanzare locuintele la preturi exorbitante pentru conditiile in care traiesc acesti oameni. Din cele peste 150 de familii, in blocul-fantoma au mai ramas 30, care nu au gasit nici o solutie pentru a avea un alt acoperis asupra capului. Atunci cand s-a decis vanzarea camerelor, s-a aplicat si un pret, care nu tine nicidecum cont de realitate: pentru etajul IV – 9.000 de euro, parterul si etajul III – 10.000 euro si etajele I si II – 10.500 de euro.
In aceste conditii, vanzarea tuturor locuintelor ar aduce societatii peste 1,5 milioane euro. Asta, in conditiile in care din primavara anului trecut familiile nu mai au apa calda si caldura, pentru ca au fost debransate, avand datorii de peste un miliard de lei vechi. Toalete comune, dusul reprezentat de o teava intr-un perete, din care curge doar apa rece, WC-uri turcesti, subsolul cladirii devenit groapa de gunoi a blocului sunt conditiile in bloc.
Evaluatorii bancari au spus ca nici o camera nu merita mai mult de 1.000-2.000 de euro. Chiriasii sunt dispusi sa dea totusi 4-5.000 de euro, dar nu dublu, asa cum cere proprietarul. La Primarie sunt in asteptare alte 5.000 de cereri pentru locuinte sociale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă