7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de arestări în urma manifestaţiilor opoziţiei la Moscova şi Sankt Petersburg

Zeci de arestări în urma manifestaţiilor opoziţiei la Moscova şi Sankt Petersburg

Circa 80 de persoane au fost arestate sâmbătă în urma unor manifestaţii ale opoziţiei la Moscova şi Sankt Petersburg. Printre arestaţi se numără şi scriitorul Eduard Limonov, informează Agerpres.

La Moscova, câteva sute de persoane – 200, potrivit poliţiei – s-au reunit în Piaţa Triumfalnaia, în centrul oraşului. Manifestaţia, neautorizată, a fost organizată în mod simbolic în data de 31, pentru a cere respectarea articolului 31 din Constituţia Federaţiei Ruse, care garantează libertatea la reuniuni. Manifestanţii au scandat ‘Rusia fără Putin’. Forţele de ordine i-au obligat pe manifestanţi să se disipeze, împingându-i spre străzi adiacente şi procedând la arestări.

La Sankt Petersburg circa 60 de persoane au încercat să manifeste pe bulevardul central Nevski, arborând panglici albe, devenite simbolul acţiunilor de protest, şi baloane de aceeaşi culoare. Forţele de ordine i-au împrăştiat prin intervenţii repetate pe manifestanţi, arestând circa 15 persoane, potrivit poliţiei.

După ce, în luna decembrie, a reuşit să scoată în stradă zeci de mii de protestatari, după victoria lui Vladimir Putin din primul tur al alegerilor opoziţia rusă nu s-a mai putut mobiliza. O amplă manifestaţie este programată pentru 6 mai, la Moscova, în ajunul ceremoniei de învestire a lui Putin ca preşedinte al Rusiei.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă